Hagebruk klasser for ørkenen planter

September 11

Mens mange tenker kanskje på ørkener som livløs, barren strekningene med brent jord, florerer disse tørre miljøer faktisk med livet. Ifølge University of California, ørken økosystemer dekker omtrent en femtedel av overflaten av jorden, og innenfor disse områdene vokser tusenvis av forskjellige, spesielt tilpasset plantearter. Heldigvis kan horticulturists skille de aller fleste av disse artene i fire bred klasser.

Phreatophytes

En phreatophyte er en plante som bruker en utrolig lang og dyp system av røtter for å trekke vann fra vann en ørken-filtret. Ifølge University of New Mexico, er to av de mest tallrike eksemplene på phreatophytes i Nord-Amerika kreosot busker og mesquite, som screwbean, fløyel og honning mesquite. Kreosot busker utnytte dobbel rotsystem: en som trenger dypt under jorden å få vannet tabellen, og en som sprer seg radielt over ørkenen overflate for soaking opp alle tilgjengelige overflatevann. Mesquite planter, alternativt er små spiny trær, som - som ovenfor kilde notater - har de lengste røttene av noen phreatophyte. Røttene kan nå opptil 80 fot lang.

Sukkulenter

Sukkulenter, som kalles botanisk xerophytes, er planter som har tilpasset tørr ørken klima ved å utvikle innovative metoder for lagring av overflatevann de mottar, i motsetning til vokser røttene for søker ut supplerende grunnvann. Som University of Minnesota Extension notater har sukkulenter vanligvis få om noen blader, som hjelper dem å hindre vanntap på grunn av transpirasjon. De vanligste eksemplene er kaktus; som er en familie av ørkenen representerer noen 2000 forskjellige arter. Generelt, kaktus kjennetegnes ved tykk, kjøttfulle aksjer for lagring vann og skarpe torner eller pinner på deres eksteriør for å fraråde tørst renovasjonsarbeider. Foruten kaktus inkluderer andre typer sukkulenter, som University of Minnesota Extension nevner, tallet, medisin, jade og slange planter.

Ephemerals

Flyktige blomster er lik ettårige, bare stedet for blooming en gang i året, livssyklusen kan være mye kortere varer bare måneder eller uker, ifølge ørkenen USA. I motsetning til phreatophytes og sukkulenter, som har tilpasset tåle den tørre forhold, har ephemerals tilpasset for å utvikle og spre frøene raskt, før på grunn av dem. Mojave aster, ørken pensel og ørkenen sand verbena er eksempler på ørkenen ephemerals.

Stauder

Ørkenen stauder, som octillo og ørkenen lily, er like ephemerals ved at de tilpasses for å fullføre sine reproduktive prosesser så raskt som mulig. Men istedet for døende når de blomstrer, går stauder inn i en periode uvirksom, som tillater dem å ri ut tørre forholdene i en ørken tørre årstiden til vann er tilgjengelig.