Hage urter som vokser i Michigan

March 12

Hage urter som vokser i Michigan

Den nordlige delen av Michigan ligger i hva USA Department of Agriculture definerer som vokser sone 5. Den sørlige halvdelen er i sonen 6. Dette betyr urter som i Michigan trenger å tåle varme sommerdager samt netter på kjøligere side. Disse urtene generelt foretrekker full sol og fuktig jord med god drenering.

Dill

Dill urt anses lett å vokse og finnes i mange av nordstatene som en sommer plante, inkludert Michigan. Det vokser raskt og foretrekker områder med et kjøligere klima. Den foretrekker en full sol og jord som er godt drenert. Det kan lett ved vokst fra frø, som skal spres etter de siste frost. Dill brukes ofte til å legge smak til supper og salater. Det er også funnet i vegetabilske og fjørfe retter. Det bør bli plantet ca hver to uker for å få en jevn tilførsel. Bladene er en blå-grønn farge og planten kan nå høyder på opptil 2 til 3 fot. Herbgardening.com anbefaler spre plantene 12 til 15 inches hverandre. Det bør være vannet regelmessig. Urten tiltrekker sommerfugler og bier.

Oregano

Oregano er en flerårig urt som gjør det bra i kjøligere klima som Michigan, selv om det må noen beskyttelse i vinter. Den vokser opp til 24 inches høy og 18 inches bredt. Den produserer rosa eller hvite blomster i midten til slutten av sommeren. Ofte brukt i spansk, italiensk og meksikansk mat, foretrekker oregano områder med full sol og jord som har god drenering. Det kan overføres fra frø og borekaks. Sin planter plasseres ca 1 fot fra hverandre. University of Illinois forlengelsen urt hagearbeid nettsiden anbefaler dele sine klumper hver to til tre år for å oppmuntre sin vekst og forbedre smaken. Bladene er snipped for bruk i mat etter behov.

Rosmarin

Rosmarin er treet som produserer duftende avgangselever. Disse bladene brukes til sesong matvarer som sesongen stuffing, ulike stuinger og lam retter. Mørk grønne blader produserer også en olje brukes i medisiner. Den blomstrer med små blå blomster i April og mai. Anlegget i seg selv vokser opp til 6 fot i varmere områder og 2 til 3 føtter i et kaldere miljø som Michigan. Den foretrekker full sol, selv om det tåler delvis skygge. Det gjør bedre når sporadisk vannet og i jord som er alkalisk. Det er lett å reprodusere ved sin borekaks.