Hage ormer som mål kål & brokkoli

January 22

Hage ormer som mål kål & brokkoli

Når folk plante en hage, plasserer de ofte brokkoli og blomkål sammen. Dette er nyttig for avstandsformål, men det er også skadelig. Den største grunnen til at skadelig fordi brokkoli og blomkål tilhører samme familie, derfor de deler samme pest problemer. Jo nærmere planter, jo lettere er det for pest å reise. Kål loopers, importerte kål ormer og diamondback møll er de tre største truslene mot blomkål og brokkoli.

Diamondback møll

En diamondback møll er lett å identifisere når den har nådd det voksne stadiet fordi den har diamant mønstre på vingene. Grå møll legger egg på undersiden av brokkoli blad og noen ganger kål anlegget. Eggene klekkes innen en uke og er lysegrønn til gulaktig farge. Hver ende av caterpillar peker. Larvene spiser gjennom blader, markerer det hele grønne på anlegget med små hull og skade blomster. Diamondback møll produsere to eller tre generasjoner av skadedyr hver vekstsesongen, til avlinger er plukket eller vanskelig frost treff.

Importerte kål ormer

En importert kål orm begynner som en hvit egg på undersiden av blad av en brokkoli, blomkål og kål plante. I slutten av juni eggene klekkes og grønt Larvene gjennomgå over bladene og hoder av anlegget, spiser alt i sin vei. Grønne caterpillar endres i en gul orm med en stripe ned ryggen i en til to uker. Siste etappen er når det blir en kokong på planter i hagen og fremstår som en sølv til hvit sommerfugl. Møll legger egg og syklusen begynner på nytt, inntil midten til slutten av juli.

Loopers

En kål looper egg er liten og vil klekkes larvene i tre til fire dager. Larvene er lys grønn til gulaktig brun i fargen og har ulike nyanser av striper langs kroppen. Larvene vil vokse i stadier og ende opp nær 2 inches lang. Når de er full størrelse, vil de spinne en kokong, eller puppe, som er 3/4 til 1 tomme lang og brun i fargen. Innen to uker, vil en dukke og legge egg på bladene igjen. Opptil fire generasjoner av loopers kan produseres i en ideell vekstsesongen.