Hage og dammen planter

August 16

Hage og dammen planter

Dammen planter og hageplanter er ikke gjensidig utelukkende. Selv om vann hyacinths, lotus og waterlilies krever stående vann for å vokse, andre dammen planter som lobelia og iris gjøre vel i tradisjonelle hager samt våt seg. I tørre regioner, er menneskeskapte bakgård dammer innrammet av lokale tørke-resistente planter. Kombinere hageplanter med dammen planter gir svært profilert, attraktive landskap.

Typer dammen planter

Dammen planter klassifiseres som én av fire typer: neddykket, flytende, sant flytende og marginale. Neddykket dammen planter skaffe oksygen for dyrelivet og beskytte dammer karbonisert og alger gratis. Brukte oksygennivået planter inkluderer parrot's fjær og lille flytende hjerte. Bregneplanter som vannlilje og lotus er forankret til bunnen av en dam eller plantet i vektet kurver fordi de trenger vekst medier for å overleve. Sant flyteplanter, som vannhyasintmøbler og and weed, flyter fritt gjennom vann fordi sine røtter ikke krever anchorage. Disse typer dammen planter er ofte invasiv når de unnslippe dyrking, så bare bruke disse typer planter i inneholdt, kunstige bakgård dammer.

Marginale planter

Den fjerde typen dammen anlegget går forskjellige kategoriske navn. Referert til som emergent, marginale eller bog planter disse planter foretrekker fuktige forhold, men må ikke nødvendigvis være i eller nær en dam for å trives. Planter som kardinal blomst, iris og canna finnes i tradisjonelle hage planer, beholder hager og vann hager. Blomster er ikke den eneste typen marginale planter. Siv, cattails og papyrus gi tekstur og arkitektonisk interesse uten prangende blomstrer.

Landskapsarbeid

Bakgård dammer og vann funksjoner egner seg til dyreliv hager og hyttestil rambles. Rekkehus rock hager med dverg alpine blomster og gjennomgripende petunias ned i marginale myr planter som, i sin tur gi til en naturalistisk dam. En hage generelle landskapet bør utfylle en vann-funksjonen, men ikke nødvendigvis passer den. I tørre regioner, Arizona for eksempel en hage vann-funksjonen gir kontrast til kaktus og saftig. Tørke-tolerant planter som russiske sage eller ice anlegget legge til farge og tekstur utvalg til et utvalg oppdaget med vannliljer og lotus.

Betraktninger

Før planting hage og vann huske planter på din regionens klima og din hjem plassering. Marginale planter må være overvintret i områder med uvær. Sikre du har plass til å ta planter innendørs. Hardfør vannliljer og lotus er kuttet tilbake, plassert i fuktig sand og overwintered innendørs, men tropicals kan ikke være i stand til å tåle denne behandlingen. Gartnere i nordlige klima kjøpe ofte nye vann-planter hver sesong.