Gule blader med svarte flekker på tomatplanter

May 20

Gule blader med svarte flekker på tomatplanter

Tomater produsere dype grønne blader og skinnende frukt i en rekke farger når de er friske, men en syk tomat kan ha misfargede blader. Se gule blader med svarte flekker på tomatplante er en alvorlig ting, og tidlig identifisering hindrer deg i å miste hele anlegget.

Symptomer

Foruten gul, sort-oppdaget blader forårsaker tidlig blight også små, senket lesjoner på stammer, som vokser større og kan føre til en reduksjon i mengden frukt produsert. Mørk, læraktig lesjoner kan også vises på frukten nær stammen, utvide rot i kjøttet av frukt og forårsaker det å slippe.

Resistente varianter

Plante tomat varianter som er resistente mot tidlig blys forhindrer denne sykdommen fra å få et fotfeste i hagen din. Fjellet Supreme, plomme pappa og fjellet frisk er alle motstandsdyktig tomat varianter.

Forebygging

For å hindre tidlig blight, bare ta i tomat planter fra sertifisert frø eller transplantasjon, som er garantert å være fri for sykdom. Gi hver nye transplantasjon plass å gi luftsirkulasjon, som forebygger utviklingen av sykdommen. Fjern gamle vinstokker når innhøstingen er fullført.