Gul-Leaf busker

May 30

Gul-Leaf busker

Når du velger busker for verksted eller hagen, anses mange faktorer. For eksempel vil du en plante som lyser grønt året, eller en som drops bladene i høst? Løvfellende busker, de som kaster og regrow sine blader hvert år, kan legge til en heftig eksplosjon av høst farge landskapet. Flere varianter er feiret for dyp, gyllen-gule nyanser av høsten bladene.

Red-bjeffet Dogwood

Red-bjeffet dogwood (Cornus alba), også kjent som nøyaktig hvilket dogwood, er en hardfør løvbusk innfødt til Korea og Sibir. Den "Aurea" variasjonen (Cornus alba "Aurea"), også kjent som golden dogwood, bjørn ovale, pekte, dypt veined grønne blader som gjør en strålende nyanse av sennep gul høsten, mens andre red-bjeffet dogwood varianter pleier å produsere rød eller lilla fallet løvverk. Denne busk kan nå en moden høyde på 8 til 10 fot, med en bredde på 5 til 10 fot. Den trives i jord typer fra lys og loamy tunge og leire-rik og liker sol og skygge. I slutten av våren bjørner det klynger av lacy hvite blomster. Red-bjeffet dogwood er hardfør USDA voksende soner 3 til 7, et område som strekker seg fra det sørlige Canada til de nordlige områdene av Alabama, Mississippi og Georgia. Det er også tolerante vindfulle forhold.

Golden eldre

Golden eldre (Sambucus nigra "Aurea") er en rekke svart eldre, også kjent som europeiske eldre. Denne store busk eller lite tre bjørnene store, sammensatte, saffron-gule blader. Det er innfødt til Europa, Nordvest-Afrika og Vest Asia. Golden eldre busker nå modne høyder av 8-13 føtter. Som andre eldster bjørner det klynger av små, duftende, hvite blomster hver våren som gir måte i sommer og høst til søt, spiselige røde og svarte bær. Det er viktig å være forsiktig i å samle disse bær, men som bladene og Barken av bush er giftig. Denne busk kan blomstre i full sol eller delvis skygge. Alle typer jord er akseptabelt, forutsatt det drenerer godt. Eldre busker er hardføre i USDA sonene 4 til 7.

Ninebark

Ninebark (Physocarpus opulifolius) er en løvbusk innfødt til sentrale USA. Bred, taggete bladene endre i høst fra en dyp smaragd grønne å varme sol gule. Økende til høyder på 5 til 8 fot og bredden på 4 til 6 fot, bunter ninebark busker Bjørn prangende av hvite og lys rosa blomster i mai og juni. Denne busk tåler tørr jord og trives i sol og skygge. Det er hardfør USDA soner 2 til 8.

Europeiske Cranberrybush

Europeiske cranberrybush (Viburnum opulus) er nært knyttet til hyllebær og bjørner klynger av hvite blomster som vike for-rød frukt ligner tyttebær. Disse scarlet frukt, selv om spiselige, er svært bitter og uappetittlig, men de øke denne shrub verdi som en dekorativ plante. Denne gule blader bush, innfødt til Europa og Nord-Afrika, er hardføre i soner 3 til 8. Det vokser best i våt jord, og er også kjent for å overleve i myrer. Full sun eller delvis skygge er ideelt.