Gul frøplante solsikke blader

March 25

Gul frøplante solsikke blader

Solsikker (Helianthus annuus) er et kjent syn i store deler av USA. Et populært valg i både landskapsarbeid og cut blomster, de trives i hele soner 3 til 9, men kan bli dyrket innendørs andre steder. Det er mer enn et dusin arter de nå mellom 5 og 12 fot i høyden. Men generelt hardfør, kan solsikker lide av noen sykdommer og skadedyr, et antall som kan forårsake gullig blader.

Infeksjoner

Virus og bakterieinfeksjoner er blant de vanligste årsakene til blad gulfarging i unge og etablerte solsikke planter. De er ofte mest problematisk i perioder av kraftig regn eller når bøndene over vann. Hvis jord ikke renne godt nok, vil stående vann skade røtter og gjør det vanskelig å transport næringsstoffer og vann til anlegget, ofte forårsaker gule blader. Roten råte er et vanlig resultat av for mye vann og er forårsaket av bakterier inn rotsystem. Solsikke rust er en bakteriell infeksjon og indikeres med kanel-farget pustler på bladene. I de tidlige stadiene, kan disse stedene gi bladene en gulaktig nyanse.

Næringsstoffer mangel

Mangel på både jernoksid tøfft blad gulfarging. Begge elementer er viktige i klorofyll produksjon, som er nødvendig for å opprettholde plante helse og matproduksjon. Iron chlorosis vil presentere med gulfarging som starter på kantene og går innover, mens nitrogen mangel vil ha en mer ensartet, all-over gulfarging. Behandling for jern chlorosis innebærer endring i soil med jern chelate, og begge kan tas med en tung blanding på organiske kompost.

Gjødsel

Flytende kunstgjødsel er en årsak til blad gulfarging. Hvis over-brukes, gjødsel kan skade røtter, som fører til blad svi. Denne gulfarging oppstår rundt kantene av bladene og vokser over tid. Hvor mye skade avhenger i stor grad på hvor mye skade gjort til røttene; noen tilfeller vil presentere med bare mindre gulning deler av anlegget, mens skade vil føre alle bladene endre. Bøndene bør nøye følge programinstruksjoner for gjødsel å forhindre skader og vurdere å bruke kompost å endre jord drenering og fikse næringssalter mangler.

Vann

Over-vanning, vil spesielt i jord som ikke renne godt, opprette ideelle forhold for overvekst av bakterier og sopp. Stående vann forårsaker også rot kvelning, som kan føre til gulfarging blad og plante død. Under-vanning øker stress, som kan slå forlater gul og gjøre dem slippe for tidlig, og hvis venstre ubehandlet, vil føre til døden av anlegget. Solsikker bør gis næringsrik jord som drenerer godt. Jord bør holdes fuktig, ikke våt, en faktor som er spesielt viktig om sommeren fordi solsikker krever full sol å blomstre.