Guide til voksende & omsorg for orkideer

October 13

Guide til voksende & omsorg for orkideer

En orkidé er en tropisk plante innfødt til fuktige regnskog miljøer. Er det mulig å vokse orkideer utendørs i varmt og fuktig klima, men anlegget er svært sårbare for kalde temperaturer.

Planting

Orkideer vokser best i en spesiell medium som begrenser mengden vann holdt rundt rotsystem. En orkidé medium kan bestå av bark, sphagnum mosen, kull og torv mose. En ferdigblandet voksende medium kan kjøpes på hage butikker. Hvis du er repotting eller plante en ny prøve, skal beholderen 1 til 2 inches større enn på orchid rot ballen.

Beliggenhet

Orkideer vokser best når den plasseres i et område som mottar lys sollys og luft sirkulasjon. En orkidé med gulfarging blader kan motta for mye eller for direkte sollys. Orkideer foretrekker et fuktig miljø og nytte en luftfukter i rommet. Angi beholderen over steiner i en skuff fylt med vann også gir fuktighet.

Omsorg

Orkideer foretrekker en tørketrommel voksende miljø, i stedet for å bli våt. Det er best å gi fuktighet ved å helle salt-fri vann i beholderen så det er ute av bunnen. Dette hjelper også flush overflødig salt fra mediet. Gi plantene en 30-10-10 orkideer gjødsel en gang i måneden på tidspunktet for vanning. Orkideer krever repotting med nytt medium hver to til tre år. Øke beholder hvis røtter er tett.