Grunnleggende vedovner

April 2

Grunnleggende vedovner

Vedovner er en effektiv måte å holde hjemmet varm om vinteren, men de krever noen oppmerksomhet og fornuftig. Nyere, lufttette ovner slipper langt færre partikler og mindre forurensning enn eldre komfyrer. Noen eldre ovner med ingen kontroller på deres brennere er meget dårlig luft forurensere som ineffektiv varmeovner.

Sikkerhet

Vedovner er veldig trygt å bruke så lenge du tar forholdsregler og ta hensyn til hva du gjør. En vedovn som brukes på en usikker måte kan brenner huset ned. Hold ovn, stovepipe og skorstein ren og kreosot ved å rense dem minst to ganger i året. Installere din vedovn på et brannsikkert åren omgitt av brannsikre laget av murstein eller fliser. Ikke la din vedovn overopphetes.

Tre

Brensel skal kutte minst et år på forhånd og lov til å tørke godt. Spalting av tre hjelper dem tørke mye raskere ved å utsette siden av korn til luft. Hardwoods, som aske, eik og lønn, generere mye mer varme enn softwoods som furu og opprette mindre kreosot. Hvis du har din egen eiendom som kan du kutte tre, kan du spare mye penger på oppvarming med vedovn.

Skalering

Du kan tenke på vedovner som en rustikk og enkel måte å varme et hus. Faktisk gått mye analyse og teknologi til å skape effektive vedovner. Ovner er bygget i en rekke størrelser, så får en ovn som passer til størrelsen på huset. En ovn som er for liten kan varme huset, og du vil bli fristet over det. En ovn som er for stort vil overopphetes huset, forårsaker du å kjøre den på lav varme, noe som gjør det mindre effektiv.

Katalysatorer

En katalysator er en av teknologiene som sterkt reduserer en komfyr forurensning og øker effektiviteten. En katalysator er et keramisk setter som går i ovnen ved inngangen til komfyren pipe. Det bryter opp de brennbare gassene som forlater ovnen og reignites dem, forårsaker mer varme å gå inn i stuen og mindre utslipp å gå ut i Pipa. Katalysatorer bør undersøkes for slitasje og skade hvert år og vil trolig må erstatte hvert tre til fire år.