Grunnleggende deler av en fungerende sentrifugalpumpe

August 9

Grunnleggende deler av en fungerende sentrifugalpumpe

En sentrifugalpumpe er en relativt enkel stykke utstyr. Overføring av elektrisk energi slå pumpen til kinetisk energi, spinner en impeller i pumpen væsken inni pumpe kammeret. Som pumpe impeller spinner væsken begynner å flytte mellom i hulrom i pumpehjulet mot utsiden av kammeret. Som denne prosessen fortsetter væsken bygger opp sentrifugalkraften inne pumpe impeller, lik kraften som holder vann i en bøtte når det er svingt rundt. Dette bygget opp kraft tillater væske avslutter pumpen settes under trykk. Høytrykks væske avslutter pumpen, ny væske går inn i pumpen og fortsetter prosessen.

Casing

Foringsrøret av en sentrifugalpumpe serverer huset pumpehjulet og opprette et kammer for væske skal pumpes gjennom. Stasjonen bitene i en sentrifugalpumpe også ligger i casing.

Sug og utslipp dyser

Bygget inn i huset, tjene sug og utslipp dysene som porter for vann skal inn og ut fra, henholdsvis. Vanligvis sugedysene plasseres på enden av pumpen og utslipp dyser er plassert på toppen.

Seal Chamber og Stuffing boks

Både segl kammer og stuffing boks refererer til delen av pumpen mellom skaftet og casing der forsegling mekanisme pumpen er plassert. Seal kamre benytte en mekanisk tetning, mens stuffing boksene oppnå tetting formålet gjennom noen form for pakking. Uansett, brukes kammeret å hindre væske avslutter pumpen.

Bærer bolig

Bærende bolig brukes til å omslutte og beskytte de lagrene, sikre riktig justering. Huset vil også inkludere noen type metode for smøring av kulelager og kjøling pumpen.

Pumpehjulet

Den viktigste flytte delen av sentrifugalpumpe, en impeller er en spesialdesignet komponent som er avgjørende for riktig funksjon av pumpen. Selve utformingen av pumpehjulet kan variere avhengig av inntaks type og mekanisk konstruksjon av pumpen.

Aksel

Akselen overfører elektriske eller mekaniske energien slå pumpen direkte til pumpehjulet. I tillegg er akselen ansvarlig for å støtte andre bevegelige deler på pumpen. Akselen er ansvarlig for mye av både energioverføring og strukturell støtte og derfor må være nøye maskinert.