Grov avløp vs overflate avløp

March 22

Grov avløp vs overflate avløp

Som med alle bygging handler, vvss oppgaver passer inn i kategorier med kladde og fullføre arbeidet. Spesialister innen konstruksjon beskriver prosjekter som utvikler seg i faser og avløps grove og Fullfør faser løst sammenfaller med grove og finish faser i andre bransjer, for eksempel snekker og elektriske. For eksempel forblir en snekker innramming synlige i fasen for grov snekring slik at andre handler på grov faser ved ruting komponenter gjennom den hulrom. Enten du arbeider med et avløp prosjekt eller tilsyn rørleggere, kan en forståelse av den rørleggers tidslinjen du følge og forstå standard praksis.

Grunnleggende

Grov avløp består av ruting rør gjennom hulrom, kjører vent stabler på taket og koble avløpsrør og vann avløpsnettet, septisk systemene eller viktigste vannforsyningen ventilene. Men mange rørleggere også delta i utgravning og lå underjordiske rør som kjører fra verktøyet tilkoblinger til en primær struktur. I en struktur interiør, rørleggere måle, merke og utforme rør baner på innramming materialer og opprette tilgang hull med elektroverktøy. Vannforsyningssystemer installere rørleggere ofte loddet kobber rør. For avløp, avfall og vent installere rørleggere vanligvis plastrør ABS eller støpejern rør. Etter "skrubbing-in" avløp og vann, rørleggere forsegle åpne rør med caps og teste systemer for lekkasje.

Avslutte rørleggerarbeid

Begrepet "avslutte rørleggerarbeid" vanligvis refererer til arbeid som oppstår når interiør, som gips eller gips. I finish avløp fasen rørleggere fjerne dekslene på avløp og vannforsyning rør og installere undersink avløp samlinger, vannforsyningen ventilene og vann. I tillegg koble rørleggere avløp og vannforsyning til våtromsinnredning, som vasker, toalett og badekar. Andre oppgaver utføres under avslutning fasen inkluderer caulking tetting rundt våtromsinnredning og teste nye tilkoblinger.

Grunnleggende verktøy og materialer

Rørleggere bruke håndverktøy og elektroverktøy å klippe og bli med rør under grunnleggende. For å kutte kobber, bruker rørleggere vanligvis en manuell rør kutter. Rørleggere ren kobber med ledning penselen eller en spesiell sandpapir kalt emery klut og lodde kobber med en rengjøring sammensatte kalt flux, en håndholdt fakkel og loddetinn. Å kutte avløp, avfall og ventilere linjer, bruke rørleggere kappsager eller håndholdte banalisere sager. Rørleggere bli plast rør med en lim-aktig, løsemiddel sement og vanligvis sammenføyer støpejern rør med mekanisk beslag. Ruting og sikre rør i huset innramming krever en rekke kutting og boring verktøy, inkludert Stempelkompressorer sager, makt øvelser og rundskriv sager.

Fullføre rørleggerarbeid verktøy og materialer

I tillegg til verktøy som brukes for grov VVS, fullføre rørleggerarbeid krever verktøy som vri og stram avløp samlinger, vannforsyning komponenter og avløp fiksturen deler. Vanlige Fullfør avløp verktøy inkluderer ulike skiftenøkler, som boksen skiftenøkler, pipe skiftenøkler og justerbare skiftenøkler. I tillegg rørleggere bære et omfattende sett med skrutrekkere og andre generelle verktøy å fullføre finish VVS oppgaver.