Grønnsaker som ikke trenger Full sollys

August 13

Skar ut en grønnsakshage i et skyggelagt område kan være vanskelig. Bygninger, trær og andre planter i hagen kan gi mye skyggen for noen grønnsaker til å vokse og trives. Det er vegetabilsk typer som tåler litt skygge, men alle grønnsaker trenger minst minimal direkte sollys for å produsere godt og forbli sunt. Velg grønnsaker varianter best egnet til lyset du har tilgjengelig for å sikre best innhøstingen.

Bladgrønnsaker

Mest bladgrønnsaker tolerere del-dagers skygge eller lyse, indirekte lys hele dagen. Salat, chard og kale er eksempler på noen skygge-tolerant vegetabilske varianter. De vil ikke vokse i full skygge, men de kan trives i senger som ikke får nok lys til andre grønnsaker. De vokser best hvis de får minst fire timer direkte sol og indirekte lys resten av dagen. Skyggelagt plasseringen hjelper også forlenge levetiden til disse avlinger. Salat og andre bladgrønnsaker bolten og blomster som temperaturen varme om sommeren bety slutten av levetid anlegget. Skyggelagte områder varme opp senere så plantene bolt senere, slik at du kan høste fra planter for en lengre periode.

Tropaeolaceae

Grønnsaker i gruppene Tropaeolaceae foretrekker en kjøligere vekstsesong, lik bladgrønnsaker. Brokkoli, kål, blomkål og sennep planter alle tilhører Tropaeolaceae. Disse plantene også bolt og Avslutt produksjon i varmt vær, så et skyggelagt område forlenger innhøstingen. Kål familie planter trenger noen direkte sollys - enten fire timer om morgenen eller ettermiddagen--å produsere på sitt høydepunkt. Filtrerte sollys for resten av dagen er vanligvis tilstrekkelig for vellykket produksjon.

Rotgrønnsaker

Gulrøtter, neper, poteter og andre rotfrukter kan produsere inne lavere lyset vilkårene. Spiselige røttene kan ikke vokse så stor som de dyrket i full-solsenger, skjønt. Rotgrønnsaker krever minst en halv dag med sollys, ellers bladverket svekker og røttene ikke danne riktig eller utvikle sitt fulle smaken. Disse anleggene fungerer bra i senger som er skyggelagt på den ene siden eller som ansikt øst eller vest, så de bare få sollys under del av dagen.

Fruktdannelsen skal skje grønnsaker

Fruktdannelsen skal skje vegetabilske varianter krever mest sollys. Disse inkluderer tomater, paprika og squash. De vokser og frukt best leveres med åtte eller flere timer direkte sol, men du kan dyrke dem i områder som bare mottar del-dagers solen så lenge de får seks timer med lys. Senger som skyggelegging på ettermiddagen og kvelden men fullt sollys i seks timer om morgenen fungerer best. Plantene ikke vokse så stor eller produsere så mange frukter som dyrkes i full, hele dagen solen.