Grensen gress for Lawn

March 30

Velge gress bruke som plenen kantlinje kan være utfordrende fordi det er så mange varianter å velge mellom. Kanskje du vil ha noe uvanlig eller er på utkikk etter en skvett farge til aksenten din plenen gress og blomsterbed. Du prøver kanskje å dekke en vanskelig sted, en svært skyggefulle eller steinete område som er vanskelig å dyrke. Uansett situasjonen er det en Prydgress arter som best passer dine behov for en plen kantlinje.

Beliggenhet

Det første du må vurdere når du velger en dekorativ ramme gresset er plasseringen der det vil bli plantet. Vurdere både klima og mengden sollys som plenen mottar. Velg en gress som vokser i USDA anlegget hardførhet sonen å hindre tap på grunn av klimaspørsmål som varme og tørke. De fleste gress foretrekker solfylte steder, så hvis plenen er lyssky eller får mindre enn åtte timer med sol hver dag, velger du en gress som tåler skygge, som Phormium tenax og dens hybrider.

Vekstforhold

Vurdere om din jord er steinete, sand eller full av leire. Noen gress gjøre bedre i steinete jord, mens andre trenger mer sand eller krever organisk materiale. Evaluere fuktighetsnivået i jorda. De fleste gress foretrekker godt drenert områder, så hvis vannretensjon er et problem i plenen, du må velge en gress som liker våte forhold, som Chasmanthium latifolium.

Plant egenskaper

Vurdere hvordan gressoppfanger grensen vil utfylle din andre landskapsarbeid funksjoner. Nøye vurdere farge, form og høyde som du ønsker for pynteborden plenen. Gress kommer i mange farger, inkludert blå, rød og sølv. De kan ha en fontene figur, eller de kan haugen eller klumpe seg. Gresset kommer i forskjellige høyder fra noen få inches til flere fot høy. Gresset bladene også varierer mye, tilbyr et stort utvalg av teksturer å velge mellom.

Populære prøver

Vanligste grensen gresset i USA er ikke en gress, men en lilje. Liriope, noen ganger kalt "monkey gresset" eller "lilyturf," er en nesten uslåelig plante med mange kultivarer. De fleste eksemplarer har oppreist, spisse blader og høye, lilla eller hvite blomster stilker. Medlemmer av Carex slekten, kalt Starr og medlemmer av Festuca slekten, kalt fescues, er også populære og tilbyr en rekke valg. Ifølge Dr. Brian Maynard av universitetet i Rhode Island er medlemmer av genuses Miscanthus, Panicum og Pennisetum også populære ornamentale gresstyper.

Uvanlig prøver

Et annet medlem av liljefamilien, Tulbaghia violacea eller "Samfunnet hvitløk," gjør en interessant grensen plante med sølvfargede, hvitløk-scented blader. For en stor, screening grensen, velge et stort gress som Cortaderia selloana eller pampasgress eller den noe mindre Mulhenbergia rigens, kalt hjort gress. En uvanlig prøven gress, vurdere Carex caryophyllea "Beatlemania," som produserer klumper av gul-grønn, mopp-lignende løvverk.