Gråtende Bush med lilla blomster på Tips

November 24

Gråtende Bush med lilla blomster på Tips

Flere busk arter vokser i en gråtende mote og produsere lilla blomster på tuppen av deres stammer. En av dem kan vokse til å bli ganske store, er en middels stor busk og den andre forblir ganske kort. Når du velger en av disse busker for landskapsarbeid formål, må du velge den som best passe plass og vekstforhold.

Bougainvillea

Bougainvilleaer, er mens ofte tenkt på som vines, faktisk desperat busker. De kan være eviggrønne eller løvtre og vokse til mellom 15 og 40 fot høy, avhengig av arten. Alle har torner langs deres stammer; noen varianter har mer torner enn andre. B. glabra varianter er mye mindre vanskelige og vokse en moden høyde på 20 fot mest. Alle arter og kultivarer kan vedlikeholdes som mindre busker av beskjæringer dem tilbake om vinteren når de er ferdig med blomstringen. Disse busker er innfødt til Sør-Amerika; de fleste er hardfør bare i USDA hardførhet soner 9 til 11. B. glabra kan være overvintret utendørs i sonen 8 så lenge det gis en tykk mulch. Disse busker foretrekker organisk loamy surt jordsmonn og kanne lide chlorosis hvis jord er alkalisk.

Duranta erecta

Duranta erecta "due berry" eller "golden dewdrop" er en Bredbladet eviggrønn busk som vokser lange gråt eller hengende stammer. Som Bougainvillea utvikle noen av disse busker spines langs deres stammer når de blir eldre, og noen ikke. De kan vokse til like høye som 18 fot tropiske steder og i sin hardførhet-soner av 9-11. I sonen 8 stilkene er drept av hard frost i vinter, men vokser tilbake når været varmes. Denne busk vil blomstre gjennom det meste av året i varme steder, produsere klynger av lilla eller fiolett blomstrer på tuppen av lenge gråtende stammer. Denne busk er også tilgjengelig med lys blå eller hvite blomster. Den produserer ½-tommers gule giftige bær, også. Bær har vanligvis ikke tid å danne kaldt-vinter steder. Denne busk foretrekker organisk rik, konsekvent fuktig jord, men er tolerant av mindre ideelle jord situasjoner som det drenerer godt.

Lantana

Lantana montevidensis "etterfølgende lantana" eller "gråt lantana" er en mindre busk som vokser bare 1½ til 2 fot høye og 3 til 5 fot lang. Den blomstrer fra våren til første frost eller året i varme vinteren steder, produsere klynger av lilla til burgunder blomster på tuppen av deres stammer. Dette er en varme-været busk som er hardføre i soner 8 til 10. Det er eviggrønne hvor det er vinter-hardføre, men er vanligvis dyrket som en årlig i kalde-vinter steder. Den umodne bær og av lantana er giftige. Disse busker foretrekker sandy, tørr noe jord, men er tolerante overfor de fleste jord typer, som jord som drenerer godt.

Beholder vokser

Alle tre av disse busker kan dyrkes som beholder plantene, spesielt i kaldere soner 7 og under. De kan enkelt renske tilbake hvert fall for å opprettholde en mindre størrelse. Angi beholdere ut rundt bassenger, på terrasser og dekk eller en veranda våren når all fare for frost har gått. Ta anlegget i huset eller en oppvarmet bygning høsten når frost er nært forestående. De alle foretrekker solfylte steder, men vil tolerere lys eller delvis skygge.