Granateple varianter i Texas

April 30

Flere varianter av granatepler (Punica granatum) er egnet for Texas. Programmene skal overleve kulden i Sør, Sørøst og sentrale Texas, men kulde i Nord Texas kan skade dem. Granatepler er tilpasses til de fleste typer jord, inkludert den litt sur jorden i østlige Texas og moderat alkalisk jord i sørlige Texas. De vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 10. Planter kan være skadet eller drept i bakken av kalde temperaturer i sonen 7b men vil raskt regrow krone våren.

Beskrivelse

Granatepler er shrubby eller erigert planter med blanke, mørkegrønne blader. Deres oransje eller røde blomster utvikle seg til frukt med jevne, læraktig hud. Frukt har en særegen crown-lignende struktur på blomstre slutten kalt en calyx. De spiselig frukt er de kjøttfulle sacs kalt arils som omgir mange frø. Arils og saften av Granatepler er høy i antioksidanter.

Soft-Seeded utvalg For å spise

De beste granatepler for spise fersk er varianter med myk frø som kan spises sammen med arils. Ifølge Richard Ashton of Texas granateple dyrkere kooperativ er "Sumbar" bare soft-seeded variasjonen som er kald-hardføre nok til å vokse i Texas. Den produserer søt frukt tidlig i sesongen.

Hard-frø varianter For Juicing bare

Granateplejuice er avledet fra varianter med hard frø. "Spanske Sweet-Garner" Bjørn store røde frukter med en veldig terte men søte smaken i midten av oktober. Det er veldig produktiv og kalde feiltolerante. Det er også kjent som "Spansk søt" og "Texas Rose." "Al-Sirin-Nar" produserer stor, skinnende rød frukt med svært vanskelig frø, store rosenrød rosa til røde arils og en søt-besk smak. Det er en energisk busk som begynner bærer mens fortsatt ung og konsekvent gir mye frukt i slutten av oktober.

Andre varianter For å spise eller saftpressing

Granatepler med middels-soft til middels hard frø kan spises fersk eller brukes for juice. "Fantastiske" er den viktigste kommersielle variasjonen i USA og er bedre for juicing enn spise fersk. Middels til store frukt er mørk rød med middels-soft frø og en søt-besk smak. Plantene er ikke så kaldt-hardføre som andre varianter og frukt deler ofte som den modnes i Texas. "Salavatski" Bjørn store røde frukter med middels frø i midten av oktober. Frukt smaker søt med et snev av tartness. Siden calyx er semi-lukket, er frukt mindre utsatt for skade fra skadedyr. Anlegget er svært kald-hardføre. Det er også kjent som SAL eller russisk 8. "Surh-Anor," også kalt "Pecos," er en konsekvent produktiv som bærer middels til store røde frukter med en grønnlig skjær i midten av oktober. Frøene er middels hard og de store arils er vekselvis klar rød eller rosa flekkete. Frukt er søt med lite tartness og inneholder en høy mengde sukker.