God grønnsaker til å vokse i skyggefulle områder

March 6

God grønnsaker til å vokse i skyggefulle områder

En viltvoksende, solfylte bakgård hagen er et luksuriøst ikke alle gartnere kan nyte. Noen bakgårder har god plass, men ikke mye sollys tilgang. Den gode nyheten er at enkelte grønnsaker er godt egnet til å vokse i delvis skygge forhold. Disse plantene er tolerante, og foretrekker selv, kjøligere temperaturer og mindre sollys. En hage uten mye sol har å quash vegetabilske hage planer.

Leafy grønne grønnsaker

Leafy greener vokse en overflod av grønt løv som er ideell for å spise salater, supper og stuinger. Disse plantene er tradisjonelt kjølige sesongen grønnsaker, betyr at de vokser i høsten eller våren når temperaturene er kjøligere. Derfor er leafy grønne grønnsaker velegnet til å vokse i delvis skygge. Grønnsaker med i denne kategorien er grønnkål, spinat, arugula, salat og andre salat greener.

Rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker også produsere løvverk over bakken, men den spiselige delen av disse grønnsaker er faktisk rot som ligger under bakken. Rotgrønnsaker er også tolerante kjøligere temperaturer, er derfor ideell skygge-hage grønnsaker. Når plantet sent i sesongen, fortsette de fleste av disse rotgrønnsaker å produsere sent i år. Rotgrønnsaker inkluderer poteter, søtpoteter, yams, reddiker, pastinakk, gulrøtter, rødbeter og neper.

Andre typer grønnsaker

Bønner vokser på busker og tolerere delvis skygge forhold. Brokkoli, blomkål, kål og rosenkål alle produsere "hoder" grønnsaker, og er kjølige sesongen grønnsaker. De er tolerante av delvis skygge, og noen varianter tolerante av nesten full skygge. Erter, rabarbra og asparges vokse i delvis skygge miljøer. Holde inne sinn, men at mens disse grønnsaker produserer og vokse i delvis skygge, de ikke vil gi så mye eller så stor en avling som lettere forhold.

Grønnsaker å unngå

Visse grønnsaker ikke tolererer delvis ikke solen. Disse grønnsaker vil ikke gi under disse forholdene, og til slutt dør når vokst med uriktig lys. De krever full sol og varme for å varme temperaturer trives. Grønnsaker i denne kategorien inkluderer tomater, paprika, squash og aubergine. Lagre disse grønnsaker for solfylte hage flekker eller beholder hager i et solfylt vindu eller veranda.