Globe ventil egenskaper

April 16

Globe ventil egenskaper

Globe ventiler er oppkalt etter deres ytre form, som er runde og globular, og ikke i samsvar med en karakteristisk for den interne strukturen til ventilen selv, som er tilfellet med Sluseventiler eller ball ventiler. Internt spindel oftest består av en formet plugg eller plate som mates med en ventil plass etter et nøye definerte matematiske forhold åpne prosentpoeng til flyt prosent. Dette gir flyt som er best egnet til flyt, nivå eller trykkontroll de brukes til.

Kvele ventiler

I industrien brukes Reguleringsventiler mest til struperegulering, i stedet for rett-på-funksjoner som en hjem kran. Båndbredderegulering programmer kan prosessen kontrollere å kontinuerlig og nøyaktig modulere en prosess variabel som temperatur, flyt, nivå eller trykk på eller rundt en prosess settpunkt ved kontinuerlig å kontrollere en ventil hvor som helst mellom null og 100 prosent åpning.

Industrielle eksempel

For eksempel modulere en temperaturkontroll på en stor komfyr i en mat plante damp i en oppvarming jakke på komfyren. Temperatur kontrolleren ville modulerer dampventilen for å oppnå riktig matlaging temperatur å trygt forberede og opprettholde maten.

Ombord eksempel

Et stort havgående skip kan bruke damp-drevet turbin fremdrift som ville saken en verden ventil kontrollerende steam strøm til turbinene fra dampkjeler motta kontinuerlig proporsjonal signal fra en hastighet kontroller. Ventilen åpner må justeres for å beholde ønsket skipet hastighet - fungerer på samme måte til måten cruise kontroll gjør i en bil.

Ventilen egenskaper

Spindel er tilgjengelige i en rekke stilk-åpning stillinger til flyt definert av sin ventil flyt koeffisient (Cv) eller base flow karakteristisk og form av ventilen plug and sete. Ett alternativ er lineær, hvor andelen flyt er prosentandelen av ventilen stammen åpning. En annen er lik andel der flyten øker eksponentielt med ventilen stammen reiser, som Cv endringene i samme prosentverdi til ventilen stammen åpninger. Rask åpning ventiler gir mye flyt økning med små intervaller av ventilen stammen åpning. Disse sistnevnte ventilene er ikke ment for klassiske båndbredderegulering programmer, men heller for av-på-funksjoner med en ønsket vannmengde settpunkt brukes som med satsvis behandling.

Mangfoldig funksjonalitet

Spindel er tilgjengelige med hver aktivering konfigurasjon inkludert hånd-hjulet, pneumatiske membran, lineær elektrisk aktuatorer, stepper motors og hydraulikk. De kan konstrueres fra nesten materiale, inkludert stål, rustfritt stål, jern, messing og med plast og keramikk. De kan være så billig som flere dollar i en jernvarehandel til tusenvis av dollar for egendefinerte ventiler. De er den vanligste av kvele Reguleringsventiler.