Glassfiber vs aluminium kanoer

December 21

Glassfiber vs aluminium kanoer

Når shopping for en kano, er flere alternativer tilgjengelige i stil, merkevare og materialer. Hvis du har redusert ditt valg å kan bestemme mellom glassfiber og aluminium, hvordan og hvor du skal bruke kanoen faktor sterkt i din beslutning. Begge materialene kan være svært slitesterk, men visse hensyn som vannvei forhold, fordelene og ytelsen til en materialet kan oppveie den andre betydelig.

Konstruksjon

Glassfiber kanoer er dannet i en mold og limt med harpiks gjøre sheeted materiale for skroget av en kano. Aluminium kanoer er konstruert med to ark av aluminium som er bøyd og naglet sammen. Sammenlignet med glassfiber kanoer, er de fleste aluminium design dårligere. Mange produsenter gjøre ikke lenger aluminium kanoer.

Design

Glassfiber kanoer er lette, stivt og slitesterkt. De kan være formet spesielt for å gjøre en jevnere ridning håndverket. De er ikke like ideell for langturer som aluminium kanoer, som pleide å være den ideelle typen kano. Aluminium kanoer krever komplekse buer til metall å sikre jevn og stabil skroget du får med glassfiber, men dette er vanskelig å gjøre med aluminium. Vanligvis er det uvanlig å finne en aluminium kano i en komplisert eller sofistikert design.

Holdbarhet

Aluminium kanoer korrodere ikke, og metall vil ikke svekkes hvis de utsettes for sollys. De er den eneste typen kano som kan stå ute hele vinteren lang. Men i motsetning til glassfiber, aluminium kanoer kan bulk eller avlyse når de treffer steiner eller andre harde outcroppings i vannet og de får ikke tilbake sin opprinnelige form når dette skjer.

Fordeler

Aluminium kanoer er lettere enn tre men tyngre enn glassfiber. Den samlede fordelen for aluminium kanoer er holdbarhet. De er langsom bevegelse, men tøff og krever lite vedlikehold. Aluminium kanoer er vanligvis reparert av flekker i stedet, blader merkbar arr i kanoen. En lapp er ofte alt som trengs for reparasjon av glassfiber kanoer, og når riktig brukt, er det ikke merkbar.

Ulemper

Aluminium varmer opp betydelig i solen og er veldig kaldt i lavere temperaturer. Aluminium kanoer er tyngre enn glassfiber kanoer og å være støyende i vannet. Gjenskinn fra solen refleksene fra metall kan være et problem. Aluminium har en tendens til å holde seg til neddykket bergarter fordi det er et mykt metall, gjør det en upassende type kano for steinete vassdrag.

Kvaliteten på glassfiber kanoer varierer fra overordnet dårlig. Forskjellen ligger i hvordan strimler av glassfiber er støpt. Kjøper må være skeptisk til om kanoen er laget av glassfiber kompositt eller biter av glassfiber tråder. Begrepet "glassfiber kompositt" er hva brukes når beskriver de fleste kvalitet kanoer laget av glassfiber materiale som har flere lag av vevd stoff med glassfiber og harpiks som er laget for hånd. Kanoer bruke glassfiber alene, uten komposittmateriale, pleier å være sprø. Dårlig kvalitet glassfiber kanoer bruk hakkede biter av glassfiber i stedet for de dyrere glassfiber kluten.