Gladiola blomsterløker

February 22

Gladiolus blomsterløker, bedre kjent som corms, lager maten blomstrende planter trenger for å opprettholde livet som vokser vilkårene ikke gunstig. Gladioler er innfødt til Sør-Afrika der det er tørre. Gladiola corm holder anlegget sunn til sovende sesongen ender og regn våren bringe ny vekst.

Sunn pærer

Corms må være sunt å produsere anlegg. Sunn pærer er fast og ikke myke eller grøtaktig. Skall er jevne og ikke misfargede. Etter skall fjernes ha pæren ikke noen mørke flekker på overflaten av pære. Som pærene alder blomst produksjonen avtar. De første seks årene er gladiolus pærene den mest produktive.

Grave, rengjøring og herding

Gladiolus pærer er gravd opp fra bakken fire til seks uker etter toppen av anlegget dieback. Jo lengre corms oppholdet i bakken er bedre for å utvikle en sunn corm. Etter at pærene er fjernet fra bakken, er pærene vasket med vann for å fjerne skitt. Den første 1/2 tommen av pære er kuttet av. Pærene blir stående ute i solen for én til to dager når temperaturene er milde starte tørkeprosessen. Etter noen dager, pærene er plassert i et tørt, men luftig sted å kurere (tørke) tre uker. Temperaturer for herding mellom 80 og 85 grader Fahrenheit.

Lagring

Etter tre uker med herding de gamle corms fjernes fra bunnen av pære. Pærer nød til å oppbevares kjølig og tørt om vinteren. Temperaturer i der pærene er lagret må være mellom 35 og 45 grader Fahrenheit. For å sikre at pærene ikke gi etter for sykdom under lagring, skvette en hage soppdreper på pærene. Plass pærene i en gammel nylon strømpe eller en mesh pose.

Planting

Plante blomsterløk en måned eller så før den siste frost datoen, men ikke senere enn juli. Plante små løk 2 til 3 inches dypt i jorden. Middels pærer er plantet 3 til 4 inches dyp og store pærer er plantet 4 til 6 inches dypt i jorden. Plass pærer 2 inches hverandre å gjøre en frodig blomst vise, med mindre du plante pærene show, så pærene er plantet 6 inches hverandre.