Gjøre det selv ved boksen

August 3

Gjøre det selv ved boksen

Hvis du bruker din peis, så trenger du et ved-boksen. Har en god ved boksen betyr trenger du ikke å gjøre så mange turer utenfor, særlig om natten. I tillegg sikrer en godt utformet for at du ikke vil ha en rot å rydde opp hver dag... og det ser bra, også.

Utformingshensyn

En god brensel er stor nok til å inneholde minst én dag er drivstoff, og det holder nok forskjellige størrelser av tre for de ulike fasene av brannen - mindre biter for å starte brann, større stykker for å bygge den og største loggene for å opprettholde den. Ikke gjør din boksen for stor, imidlertid; vil du fjerne overflødig chips, skitt og selv feil som faller av tre. En stor boks kan bety færre turer til woodpile, men det kan gjøre opprydding for vanskelig.

Du bør også vurdere om du vil lokk på boksen. En boks med lokk må være større å holde samme mengde tre enn uten, bare så lokket kan lukke riktig. Lokk krever også hengsler - en ekstra kostnad.

Til slutt vil du bruke boksen for transport tre i huset? Hvis ja, vil du ikke bare trenger hjul, men håndterer å manøvrere det gjennom huset. Huske på at hjulene kan rulle på teppet kan være forskjellig fra hjulene som brukes på et hårdt gulv.

Bokskonstruksjon

Du kan bruke de mest grunnleggende konstruksjon teknikkene for å bygge din boksen, men det må være solid. Bruker 3/4-tommen plywood for sidene og bunnen, og bruke 1 x 1 trelast for å forsterke hjørnene. Bruk skruer og lim for ekstra styrke. Du kan bruke flere 1 x 2 trelast slats på bunnen, både stive det og en solid underlaget gir felger.

Hvis du velger å legge lokk, må et par hengsler og et håndtak. Du kan velge å hoppe over håndtaket og bare gjøre lokket lenge nok til å henge over forkanten, gir deg en åskam du kan bruke for å åpne boksen.

Etterbehandling og plassering

Uansett etterbehandling teknikk du vil bruke på brensel-boksen, bør du velge noe som ikke vil ta fyr lett. Brannhemmende klart frakker, maling og tilsetningsstoffer for maling er tilgjengelige; Sjekk din lokale hjem forsyning center.

Og ikke glem at din peis krever en viss avstand mellom det og brennbare materialer som brensel boksen. Pass på at du holder det på trygg avstand.