Gjøre det selv stoff behandling for en bue vinduet dekker

April 25

En buet vindu behandling gir en sofistikert brennpunkt til et rom, og kan gjøre et vindu ser større enn det egentlig er. Hvis vinduet behandling er plassert høyere enn vinduet slik at bunnen av buen bare dekker toppen av vinduet, ser vinduet umiddelbart større. Selv om buet vindu behandlinger se vanskelig og profesjonell, er de faktisk ganske enkelt å gjøre. Dette vinduet behandlingen dekker bare toppen av vinduet og er formet som et rektangel, men den nederste kant kurver i en bue.

Instruksjoner

•Measure plass du vinduet behandling å dekke. I de fleste tilfeller bør den øvre kanten av en buet vindu behandling være minst 12 inches over toppen av vinduet. Avhengig av høyden av veggen, kan det være mye høyere. Vinduet behandling bør også utvide minst 6 inches utover de høyre og venstre sidene av vinduet. Bestemme dimensjonene for vindu behandling, og nedskrive denne informasjonen.

•Spread din dekoratør stoff ut på gulvet. Legge til 1 tomme dimensjonene du tidligere bestemt, og klippe din stoff i et rektangel som tilsvarer justert dimensjonene. Dette ekstra tomme gir du rom for en søm godtgjørelse. Det kan hjelpe å bruke en linjal og tegne rektangler direkte på din stoff med en blyant, før du klipper.

•Decide på formen på din bue. For dette trinnet, kan det være nyttig å ha et hjelpeprogram eller to holde dine tøysko opp i riktig stilling slik at du kan visualisere buen i vinduet. Når du har en god ide om hva du vil at buen skal se ut, bretter din stoff i to og trekke halvparten av buen på brettet rektanglet. På denne måten din arch vil være perfekt symmetrisk når du klipper dem. Utfolde din stoff og foreta små justeringer på figuren om nødvendig.

•Bruk din bue som et mønster, kuttet et stykke fôr stoff i den eksakte formen og størrelsen som din bue. Dette vil bli fôr for vindu behandling. Plassere fôr og dekoratør stoff høyre side sammen, passer alle sider perfekt. Fest de to stykker av stoff sammen langs kantene. Plasser pins ca 3-4 inches fra hverandre.

•Bruk din symaskin å sy en 1/2-inch søm langs den buede kanten. Gå sakte for å sikre at din curve er fin og jevn. Når du er ferdig sømmen, bruk saks til å kutte lite hakk av sømmen godtgjørelsen. Disse hakkene vil hjelpe sømmen å ligge flatt når du stryker det.

•Keeping stoff høyre side sammen, sy opp de to endene av vinduet behandling. Fjerne alle kartnålene og slå vinduet behandling høyre side. Bruk strykejernet til å nøye trykk sømmene til å skape en skarp, skreddersydd utseende. Nå bør alle kanter bortsett fra toppen se ferdig.

•Keeping høyre side ut, feste de to lag med toppkanten sammen. Bruk en zigzag sting på din symaskin binde to kantene sammen for et mer profesjonelt utseende.

•Falsing toppkanten ned mot fôr side av vinduet behandling å danne en casing for gardin stanga skal gjennom. Feste kanten og sette gardin stanga gjennom casing å sikre at dekselet er stor nok før du faktisk sy. Tilpass om nødvendig. Sy en rett linje i vinduet behandling å danne casing.

•Installer gardin stanga over vinduet. Skyv det nye buete vindu behandlingen på gardin stang.

Tips og advarsler

  • Velg store utskrifter for en dramatisk se og heldekkende farger for en mer konservativ utseende.