Gjør vaskemiddel for kaldt vann en forskjell?

June 27

Gjør vaskemiddel for kaldt vann en forskjell?

Vaske tøy i kaldt vann kan bidra til å redusere strømregninga, men mange mennesker tror at klær vasket i kaldt vann ikke er så ren som Klesvask vasket i varme. Det kan ha vært sant om gangen, men dette var før utviklingen av vaskemidler utviklet for bruk i kaldt vann. Forbrukeren forskning tyder kaldt vann vaskemidler ren like godt som ikke-kaldtvann kolleger, men med mye lavere temperatur.

Ytelse

Kaldt vann flytende vaskemidler er noen av de beste all-around vaskemidler på markedet. De de rent like godt i kaldt vann som vanlige vaskemidler i varme, ifølge forskning publisert av forbrukersøk. Ytterligere tester utført av Consumer Reports hadde tilsvarende positive resultater. Ikke alle kaldt vann vaskemidler var effektiv rengjøring agenter, imidlertid, og noen ble oppført nær eller på bunnen av gjennomførelse skalaen; som vanlige vaskemidler, noen merker bare ren bedre enn andre.

Slik fungerer det

Vaskemidler bruker en kombinasjon av emulgator og tensider for å løfte flekker fra klær. Formlene er utformet for å løse opp i vann, effektivt slippe disse kjemikaliene. Varmere vann, men er mer absorberende enn kaldt, så det har en høyere prosentandel av rengjøringsmidler i til vaskevann. I tillegg fungerer varme ofte som en katalysator, øke hastigheten på en kjemisk reaksjon. Kaldt vann vaskemidler bruk en kombinasjon av kjemikalier som løses i kjøligere vann, og som har lavere aktivisering energi enn varmekjære tilsvarende, genererer lignende resultater samtidig som den krever mindre varme.

Fordeler

Bruker kaldt vann rengjøringsmidler innrømmer forbrukeren å vaske i kaldt vann, som reduserer strømregninga; oppvarming på 40 til 60 gallons av vann pålagt å rengjøre hver belaste av klær forbruker enorme mengder energi. Dessuten kaldt vann vask er mildere til klær og reduserer falming og krymping forårsaket av varme.

Ulemper

Kaldt vann vaskemidler er ikke alltid tilgjengelig i det store utvalget av størrelser, farger og dufter mange forbrukere har blitt vant til. Det kan være vanskelig, for eksempel å finne kaldt vann vaskemidler formulert for dem med sensitiv hud eller duft-fritt varianter. I tillegg pleier de høyeste rangerte merkene å være kostbar, men dette gjelder med konvensjonelle vaskemidler, også. Forbrukerne må bestemme selv om prisen på vaskemiddel er rettferdiggjort ved reduksjon i strømregninga.