Gjør tjern filtre

May 16

Gjør tjern filtre

Gjør en dam filter for vann bakgårdshage eller foss vil spare deg penger på dammen satt opp og vedlikehold. Bruker materiale kjøpt fra en lokal hardware eller hjem butikken, krever en hjemmelaget dam filter minimalt opp tid og innsats.

Materialer

Hovedstrukturen dam filter kan fashioned fra en plastboks med et tettsittende lokk. Dette kan være en stor bøtte med hurtigfeste lokk, plast tote container eller selv en store mat-beholderen. Størrelsen er avhengig av volumet av bakgården dammen.

Slanger eller PVC-rør som passer med størrelsen på plast beholderen du velger for filteret er pålagt å legge ved dammens pumpe og eventuelle fontene mekanismer du har i din vann hage. Du trenger også en slags fugemasse som ikke er skadelig for vannlevende organismer.

Du trenger også et stykke plast skjermen og filter medium, for eksempel små steiner, plast Wiffle golfballer og dyne batting eller maske.

Nødvendig verktøy for å lage tjern filtre hjemme kan lett finnes i huset. Et kraftig verktøy kniv og en liten hånd så vil få jobben gjort.

Sette sammen en effektiv dam Filter

Å sette sammen en hjemmelaget dam filter som vil rense vann effektivt krever bare noen få skritt. Opprette et hull i ledelsen av plast beholderen og et mindre hull om 1 eller 2 inches opp fra bunnen. Mindre hullet skal samsvare med diameteren på PVC-rør eller rør du vil bruke.

Bruk en hånd så for å klippe det rør eller rør til riktig lengde. Hvis dammen filteret har en tube allerede vedlagt, trenger du bare en kort lengde knyttet til filteret. Derimot kan du kutte en lengde lenge nok til å nå fra filteret på dammen pumpen. Sett røret eller inn i hullet nederst på filter beholderen og forsegle ytterkantene med din tetningsmiddel.

Fyll dam filter med ulike lag av media for å rense vannet. Begynne med et lag med små, merkelig formede steiner eller kjøpt filter medier. Legge til et lag med bio baller eller Wiffle baller å gi gunstige bakterier et sted å colonize. Fullfør den hjemmelagde hage vannfilter med et lag av løs dyne vatt eller noe lignende. Disse lagene gir både mekanisk og til slutt biologisk filtrering av vann hage økosystemet.

Filteret bruk og vedlikehold

Det siste trinnet før synke hjemmelaget dam filter i dammen er å legge et stykke skjermen over toppen åpning og knipser på lokket med hullet i den. Dette er hvor vannet vil strømme inn i filteret, så det må være neddykket. Fest alle nødvendige slanger fra dammen pumpen eller eventuelle fontene eller foss mekanismer, og deretter sette dam filter i vannet.

Vent i noen minutter før alt vannet fungerer vei ut av beholderen filter. Deretter slå på dammen pumpen og vannet vil begynne å filtreres. Hvis toppen av skjermen filter blir tett med rusk, bare ta den av og bruke en hageslange til å rense den. Samme kan gjøres til det øverste laget av filter medier. Ballene og bergarter under bør ikke rengjøres overdrevet, som det vil ødelegge gunstige bakterier koloniene.