Gjør det vondt å lukke noen rør ventiler i klimaanlegg?

July 6

Hvis du har en sentral klimaanlegg enhet og det er deler av hjemmet som du sjelden bruker, kan det virke som en opplagt løsning å stenge åpningene i den ubrukte plass å redusere kostnader avkjøling. Det høres bra i teorien, men sannheten er at det er mer å vurdere. Det kan ikke alltid være den beste ideen å lukke åpninger. Lære hvorfor lukke kanaler kan skade systemet- og lommeboka - kan gjøre deg vurdere noen alternativer.

Eldre, ikke-isolert hus

Det første du må vurdere er hvor godt isolert ditt hjem. Hvis du har en eldre hjemme som ikke er korrekt isolert, kan du potensielt spare litt penger ved lukking av åpninger på klimaanlegg systemet. Noen mennesker kan selv stenge alle vents bortsett fra stua eller et annet rom der de tilbringer mesteparten av sin tid. Mangel på isolasjon holder trykket forårsaket av moderne tvungen luft kjøling systemer fra bygge opp i eldre boliger.

Duct lekkasjer

Duct lekkasjer er hovedproblemet tilknyttet lukke noen av dine aircondition åpninger. Når deler av rør systemet er slått av på registre, luften fortsetter å blåse mot lukket vents og høytrykk bygges inne Ledningskanalsystemet, særlig i seksjonen nær lukket ventilen. Dette fører til rør lekkasje, som resulterer i tapt energi og økt kjøling kostnader. Selv om du prøver å spare penger ved å kjøle mindre hus, koster du faktisk deg mer penger ved å lede kjølig luft gjennom duct lekkasjer innvendig vegger eller tak.

Avsluttende langt registre

Hvis du føler du må lukke av del av husets åpninger, er det en måte å redusere de negative effektene. Lukk ventiler som er lengst fra luften handler som mulig. Jo nærmere luftinntakene er til kilden for tvungen luft, mer trykket er bygget opp i kanalene og mer luftlekkasje vil skje.

Lukke for mange

Effekten av lukke et par åpninger i ditt hjem kan være minimal, men jo mer du lukke den negative effekten du vil oppleve. Disse effektene er heller ikke begrenset til regningene. Ifølge California Energy Commission, lukke mer enn 60 prosent av din air condition vents begrenser sterkt luftstrømmen gjennom systemet og kan ha alvorlige konsekvenser i sentrale klimaanlegget. Denne luftstrømmen begrensning kan gjøre kondensatoren spoler fryse opp, fører til en reduksjon i kjøling og muligens fullføre sentral luften funksjonsfeil. Tilsvarende kan lukking for mange kanaler om vinteren når sentrale varmen er på forårsake ovnen på bryteren high-limit.

En bedre idé

Hvis du leter etter en sikrere og mer effektiv måte å redusere kostnader avkjøling når du ikke bruker enkelte rom, er det best å la vents åpen og redusere nedkjølingsaktiviteten på systemet i disse rommene. Holde åpne ventiler og dørene lukket, trekke alle blinds eller gardiner og holde rommet mørke og kjølig så lenge som mulig, betyr rommet vil ikke kreve mye arbeid fra systemet for å holde temperaturen komfortable.