Gjør det selv: rengjøring Tips for skitne skitne teppe

September 22

Gjør det selv: rengjøring Tips for skitne skitne teppe

Skjemmende carpet flekker er et faktum av livet. Uansett hvor forsiktig du er, til slutt noen søl eller forlater en skitten fotavtrykk, eller en utrent pet forlater teppet ser verre for slitasje. Heldigvis du kan rydde opp mest skittent teppe på egen hånd - ingen profesjonell service nødvendig. Identifisere flekken og handle raskt, hvis mulig. Jo mindre tid skyldige har å arbeide seg inn i teppet fibrene, jo bedre din sjanse på å fjerne den.

Fjerne flytende flekker

Væske basert flekker eller vannløselige flekker, kan fjernes ofte med grunnleggende husholdning rengjøringsmidler, vann og en ren klut. Sølt drikkevarer, vaskbar blekk, gjørme, latex maling og iskrem er noen eksempler på flytende type flekker. Du kan eliminere de fleste av disse ved blotting opp overflødig med en myk klut, deretter blande to kopper vann med 1/4 ss ikke bleking vaskemiddel eller hvit eddik. Mette en klut med blandingen, og bruk en blotting bevegelse for å løfte ut flekken.

Fjerne surt flekker

Sure flekker, som kaffe, te, vin eller oppkast, krever spesiell oppmerksomhet. Start ved å rense opp overflødig med en tørr klut eller håndkle. Blot flekken, snarere enn skrubbe eller gni. Dette kan skade din teppe fiber og presse flekken lenger ned i tepper. Bland sammen en kopp vann og en spiseskje av ammoniakk; bruke nok av den flekken å mette området så bruk en ren klut for å pletten væsken og flekken.

Fjerne fast eller halvfaste flekker

Som med alle flekken, fjerne overflødig. For faste stoffer eller halvfaste produkter, som pudding, voks eller lim, skrape opp overflødig med en skje. Hvis voks eller olje har herdet og tørket, kan du forsøke å varme den med et varmt strykejern. Plasser et papirhåndkle over tørket flekken først, trykk deretter varme strykejernet over det å re flytende flekken. De fleste eller alle av det vil holde seg til papirhåndkle. Burns kan vanligvis skrapes med kanten av en smør kniv.

Flere Tips

Når du er i tvil om hvor eller hva en flekk kom fra, bare bruke vann og et par ts av vaskemiddel. For eventuelle flekken er blotting teknikken nøkkelen. Støvsugeren gjelder en klut, deretter jobbe fra utsiden av flekken, i. Kombiner dette med skylling, deretter sjekke resultater, og bruke mer rengjøringsmiddel og blotting om nødvendig. En våt/tørr vakuum kan være en stor hjelp for din pletten fjerning korstog. Skyll skitnet området med vann, så bruker vakuum for å suge opp overflødig vann og flekken. Hvis du ikke har en våt/tørr vakuum og ikke ønsker å investere i en, bruk håndklær for å suge opp som mye fuktighet som etter flekkfjerning. Når teppet er tørt, vakuum grundig.