Gjør det selv rektangulære metall rør

August 2

Gjør det selv rektangulære metall rør

Kanaler er en viktig komponent i oppvarming, ventilasjon og aircondition (HVAC) systemer. Selv om de kommer i forskjellige former og størrelser, kanaler utføre en enkel funksjon: koble et klima kontroll system via både tilbud og tilbake plenums (chambers som inneholder luften å sirkuleres) og sirkulere oppvarmet/avkjølt luft. Mange HVAC-systemer bruker rektangulære metallplater kanaler for dette formålet. I motsetning til elektriske systemer eller ledninger krever installerer eller erstatte disse kanaler ikke spesiell opplæring.

Instruksjoner

Lufttilførsel med System

•Koble en ovn avgang til HVAC-systemet er utgående plenum. Til takeoff er komponenten som kobler røret til ovnen. Til takeoff har en rekke faner langs den ene siden. Sett inn kategoriene i plenum. Brett disse kategoriene til produserer en fast plass på innsiden av ovnen. Bruk tre plater skruer og mastik limet for å forsegle til takeoff utvendig ovn utsiden.

•La vanlig slutten av rektangulært rør over crimped slutten av til takeoff. Bruk plater skruer til å forsterke denne tilkoblingen og hindre glidning. Bruke mastik lim på mellom disse to komponentene å styrke forbindelsen.

•Legg ekstra rektangulært rør og albuer for å tilveiebringe riktig lengde luft strømme dekning for plass. For å gjøre så, skyv vanlig endene av et rør på crimped slutten av en annen. Noen kanaler ansette krøllet kantene i stedet for ren/crimped kanter. Disse er kjent som U-kanaler på grunn av sin form. U-kanaler kan holdes sammen med en stasjonen klamp ved å skyve klamp over berøre kanaler. To stasjonen cleats kreves for denne typen ledningskanal, en på hver side. Sikre kanaler videre gjelder med mastik lim hvis gapet er mindre enn 1/4-tommers bred, ellers fiber tape.

Støttet kanaler med wire, vevd polypropylen strapping eller perforert pipestrap. Sikre en ende av støtte til et tre eller stål bjelke. Pakk støtte under røret. Sikre den andre siden av strålen. Gjenta denne prosessen med jevne mellomrom.

•Plasser en ende på siste røret å forsegle systemet. Noen endestykker har en s-klamp langs kantene, som har lokket i røret. Trykk på endestykket inn i røret til cleats er sikker. Alternativt, noen endestykker har U-kanaler og krever en stasjonen klamp for sikring.

Luften tilbake systemet

•Sett en filtrere mount koblinger til HVAC-systemet tilbake plenum. Dette gjør luftfilteret mellom retur luften og mekaniske komponenter av HVAC-systemet. Filtrert luft hindrer smuss og partikler inn systemet og øker levetid på mekaniske komponenter. Sikre air filter fjellet med plater skruer og mastik limet.

•Koble et rør til luftfilteret montere. Luften skal passere fra røret luftfilteret inn i systemet. Sikre røret til mount med plater skruer og mastik limet.

•Legg rektangulære metall rør og albuer å gi tilstrekkelig luft håndtering dekning for plass. Bruk mastik for å styrke tilkoblinger etter behov. Støtte ledningskanalene regelmessig med vevde polypropylen strapping, wire eller perforert pipestrap.

•Plasser en ende på siste røret å forsegle systemet. Avhengig av typen enden cap og rør, enten presse endestykket i røret til hettens s-cleats hold den på plass, eller sikre endestykket og rør U-kanaler med stasjonen cleats.

Tips og advarsler

  • Sjekk med din lokale bygningen koder kontor for å sikre HVAC installasjonen faller i koden. Få riktig tillatelse før arbeidet starter. Dette hindrer tidkrevende og kostbar koden brudd.
  • Bruk alltid vernehansker og vernebriller for å unngå skader fra metallplaters skarpe kanter.