Gjør det selv bakgård dammer & fosser

July 13

Gjør det selv bakgård dammer & fosser

Bygge bakgård dammer og fossefall kan være en kostbar profesjonell landskapsarbeid prosjektet. Gjør det selv vann hage prosjekter kan spare penger og gi deg konkrete stilen din behov. Materialer og de riktige verktøyene vil gjøre jobben enkelt.

Planlegging

Velg en plassering nøye for bakgård dammen og fossen. Tilstrekkelig sollys er nødvendig å ha sunn dammen planter og fisk. Velg en plassering fra mange trær til å forenkle graving. Tilgjengelighet til nettstrøm er viktig. Om nødvendig kan begrave en pipe og kjører en elektrisk ledning gjennom den til dammen og fossen. Velge størrelse på vannet hagen avhenger i stor grad på hva slags planter og fisk du ønsker og hvor mye vedlikehold du vil gjøre.

Materialer

Bygge en dammen og fossen må enten stive eller fleksible tjern rutefly, steiner eller belegningsstein for kanter og fossen, ulike slanger og rør knytte pumper og filtre og maskinvare anbefales for volum og størrelse av bakgårdshage vann du har tenkt å gjøre.

Fossefall kan konstrueres uten liner så lenge du har flate steiner kjøre vannet over før faller tilbake i dammen. Det er plast former på markedet for å bygge fosser også.

De riktige verktøyene for vann hage bygningen

Verktøyet nr nødvendig for å bygge en kvalitet vann hage med foss er en spade. Hvis du skal bygge en stor dam, kan du leie små Traktorgravere eller bulldoser fra en jernvarehandel å gjøre innledende graving enklere. En spade, pickax og en sterk rake er vanligvis tilstrekkelig.

Hvis du bruker en fleksibel dam rutefly, du kan bruke et par solid sheers eller et verktøy kniv til å kutte ut noen ekstra. Skrutrekkere kan være nødvendig for å feste slangeklemmer til filteret og pumpe.

Bygging trinn

Begynn med å grave ut hele dammen og fossen figuren til den riktige dybden. Fossefall trenger alltid grave hele som de er, av natur, vanligvis opphøyet med steiner eller skitt av bakken.

Plass tjern rutefly i dammen, bruke sub liner eller sand for å støtte det som nødvendig. Skyv fleksibel tjern rutefly fast inn alle kurver av dammen og brett pent. Hold toppkantene sikre med steiner eller belegningsstein på dette punktet.

Bygge økningen for fossen med en haug eller jord av bergarter. Ikke glem å plassere slangen for vann opp gjennom haugen som du bygger den. Plasser steinene slik at bunken ser naturlig og endres ikke. Vurder å koble dem sammen med noen form for lim eller silikon tetningsmiddel for bedre stabilitet.

Koble alle pumper og filtre som kreves av sine produsenter og plasser dem i dammen riktig. Kontroller at toppen av fossen slange bøyer seg frem for å gjøre vannet ut mot dammen. En stor, flat rock eller prefabrikkerte stykke vil sikre vannet renner riktig.

Fullføre höyre av dammen med steiner eller utleggere eller erstatte torv som ønsket. Fyll dammen med vann, slå på alle pumper, venter fossen begynner og fylle dammen resten av veien til toppen.

Landskapsarbeid ideer for nye bakgård dammen

For å gjøre en naturlig dam, plante fuktighet-kjærlig stauder rundt margene i vannet hagen. Planter som krype for å dekke bakken eller sti over kanten vil mykne utseendet på stein eller plast kanten. Ved hjelp av steiner for fossen i stedet for en plastisk form over en haug av smuss vil øke den naturlige skjønnheten. Bakken dekker eller vinrankene kan bidra til å forhindre erosjon.

Viktigst, skjule eller skjule alle eksterne pumper, filtre og slanger med steiner og planter.