Gjødsling teknikker for avlinger

May 10

Gjødsling teknikker for avlinger

Gjødsling reintroduces nødvendige organiske forbindelser i jorda slik at planter kan vokse raskere, og ofte resulterer i økt rot og skyte vekst og raskere fruktdannelsen skal skje. Med avlinger er dette spesielt viktig fordi det forkorter tiden som avling kan høstes og bonden kan gjøre en fortjeneste.

Kringkasting

Kringkasting er selv fordelingen av gjødsel over et helt felt. Kringkasting er vanligvis gjøres når avlinger er plantet tett, snarere enn sådd i rader, eller når rader mellom planter er stor til vidt spre rotsystem. Kringkasting har sine grenser ved at det kan stimulere ugress vekst fordi gjødsel ikke brukes direkte i nærheten av planter.

Plassering

Plassering gjødsling er når gjødsel er bokstavelig talt plassert i lommer eller rader sammen plantene. Også siden dressing eller striper, den vanligste metoden for plassering gjødsling innebærer begrave strimler av gjødsel sammen med rad avlinger. Plassering metoder brukes vanligvis når bare små mengder gjødsel skal distribueres og i jord som har vist lav fruktbarhet.

Foliar program

Foliar program gjødsling er når spray brukes til å spre gjødsel over plantene. Gjødsel oppløst i vann og brukt med hånd-, traktor- eller fly-opererte sprøyter. Bare visse gjødsel som ikke vil brenne anlegget kan brukes med denne metoden, og derfor er det vanlig at bare lave konsentrasjoner av gjødsel brukes foliar søknaden metoder.

Ikke gjødsling

I noen tilfeller kan avlinger ikke være befruktet hele. Dette er spesielt tilfelle med avlinger vokst over sommeren. Det anbefales vanligvis ikke å befrukte mellom juli og August. I andre tilfeller, som når ikke-høstet deler av en avling er tillatt for å svekkes tilbake til jord, gjødsling være ikke nødvendig og kan resultere i mineral toksisitet for planter. I andre brukes enkle applikasjoner gjødsel på felt til tross for flere avlinger. Hay avlinger tilbys gjødsel programmer ofte bare en gang i året, men det er tre eller fire faktiske høy avlinger.