Gjødsel for eviggrønne trær

November 8

Gjødsel for eviggrønne trær

Selv eviggrønne trær vokser høy og bo grønn hele vinteren, krever de rett type næringsstoffer å vokse. Derfor utarbeidet flere gjødsel som ikke bare gir næringsstoffer designet for eviggrønne trær, men også beskytte dem fra infeksjon og upassende jord surhetsgrad.

Flytende gjødsel

Flytende gjødsel bør brukes på eviggrønne trær når de er veldig unge, eller når de har vært utsatt for sykdom eller underernæring. Flytende gjødsel er mest direkte overføring av gjødsel tilgjengelig, siden det er allerede i en flytende tilstand som kan lett absorberes av treet. Dette betyr at treet får en rask tilførsel av næringsstoffer som nitrogen og fosfor som er nødvendige for treets utvikling. Selv om denne typen gjødsel er lett å absorbere alle samtidig, kan det skade treet hvis administrert regelmessig. Eviggrønne trær er utviklet seg til en jevn strøm av næringsstoffer gjennom deres aktiv periode, og også kan mye overbelastning systemene og også føre til roten brenne.

Detaljert gjødsel

Feed detaljert gjødsel til eviggrønne trær i begynnelsen av April, eller like før den aktive vekstperioden av anlegget. Denne typen gjødsel er solid og utgivelser næringsstoffer sakte som det er erodert av regn eller vanning. University of Minnesota hagebruk forlengelsen anbefaler en blanding av 10-8-6 gjødsel, med 10 prosent nitrogen, 8 prosent fosfor og 6 prosent kalium. Detaljert gjødsel bør brukes bare på jord som ikke har nok av disse elementene, så en jord test anbefales også. Selv om mange jord er passende for eviggrønne trær, er jord som krever detaljert befruktning svært sand eller tung leire jord. Detaljert gjødsel er tidsbestemt å løslate over en periode på ett til tre måneder.

Lime

Selv om mange eviggrønne trær vokser i jord som mildt surt, kan jord med en pH på 7,5 eller høyere hindre evergreens, som den white pine, å bli chlorotic. Denne tilstanden hindrer treet i å produsere nok klorofyll for å aktivere fotosyntese. Legge gjødsel som inneholder kalk vil redusere pH i jorda som gir anlegget en fortifying dose av næringsstoffer for å hjelpe den komme tilbake på sporet av sunn utvikling.

Dormancy

Selv om eviggrønne trær vokser i mindre enn ideelle jord krever gjødsel å opprettholde sunn utvikling i vekstsesongen, dette er ikke så om vinteren når treet stopper aktivt voksing. Legge gjødsel ned som vil ikke være absorbert inviterer jord-borne bakterier og smitte. Ikke gjødsle eviggrønne trær under deres sovende syklus.