Ginkgo tre varianter

September 14

Native til Kina og også kalt "tempeltreet", ginkgo (Ginkgo biloba) er en sakte voksende, deciduous tre som brukes ofte som en urban gaten treet, siden den har en toleranse til luftforurensning. Best dyrkes i noen fruktbar, godt drenering jord i rikelig sol, slår fan-formet bladene en strålende gyllengul høsten. Kvinne-kjønnet trær gir kjøttfulle frukt høsten som lukter Spy. Derfor er bare ikke-frukt-bærende, mann-kjønnet trær vanligvis plantet i moderne hager. Vokse noe gingko tre i USDA anlegget hardførhet sonene 4 til 9.

Høst gull

En mannlig rekke ginkgo, "Høst Gold" når en eldre høyde på 50 fot med en bredde på 30 fot. Det oppnår en bredt kjegle-aktig form med selv, vanlig forgreninger. Dette valget er pålitelig i å utvikle en sterk, gyllen-gule farge i høst, før bladene slippe.

Princeton Sentry

En resultatløs mannlige variasjon, "Princeton Sentry" er mer smale og oppreist i sin eldre vane enn de fleste ginkgo trær. Det får 65 til 70 fot høye og 20 til 25 fot bred når fullvoksen. Fallet løvverk fargen blir konsekvent strålende gul.

Fastigiata

Mens de fleste trær merket "Fastigiata" i anlegget barnehager er mannlige, nevner Learn2Grow nettside at noen kvinnelige, fruktbærende trær er kjent for å bli solgt med samme navn i Nord-Amerika. "Fastigiata" er en mye mer smale-formet tre enn arten av ginkgo. Det vil eldre på 50-70 fot høy, men bare 12 til 20 fot bred. "Princeton Sentry" er en kjent mann utvalg av "Fastigiata" som har eksepsjonell høst blad farge, ifølge amerikanske woody plante ekspert Dr. Michael Dirr.

Jade sommerfugler

Hvis du er kort på plass eller ønsker at ginkgo treet var en busk, er dverg voksende utvalg "Jade sommerfugler" perfekt. Økende 8 til 12 fot høy og 6 til 8 fot bred er "Jade sommerfugler" en mannlig tre som produserer forventede gul fall løvverk fargen på ginkgo. Siden denne varianten er så liten, gjøres ser glatt beige bark og kort spurs som bladene vokse på greinene enkelt, spesielt om vinteren.