Giftige utendørs planter & ugress

April 26

Giftige utendørs planter & ugress

Giftige planter og ugress varierer i sine toksisitet. Noen planter bare ha noen giftige deler, som frø eller røtter. Andre er helt giftig. Noen er bare skadelig for helsen hvis ingested i store mengder. Andre er svært dødelige selv om forbrukes i svært små mengder. Likevel mange hjem gartnere velger å dyrke giftige planter - kanskje uten å vite hvor giftig de virkelig er.

Busker

Oleander er en prangende blomstrende busk som er svært giftig. Hardfør og vakkert, det er en favoritt med mange hjem gartnere, som den trives med lite omsorg. Dessverre, blader, stengler og blomster er giftig. Forbruker selv en liten mengde anlegget kan drepe en person, ifølge Clemson University samarbeidende forlengelse nettstedet, og røyken forårsaket av brennende anlegget kan også forårsake alvorlige uønskede helseeffekter.

Holly er en annen busk populært i hjem landskap eviggrønne blader og lyse røde bær som vedvarer i vinter. Selv om disse bærene er attraktive, de er også giftige, og forårsake mavesmerter, og bør ikke spises. Atropa belladonna, eller deadly søtvier, er en annen dekorativ plante som er svært giftig. Spise skinnende svart bær kan vise seg for å være dødelig.

Stauder

Mange vanlige pære planter er giftige, men ikke delene du. Snarere, pærene er giftig og bør ikke brukes. Disse inkluderer påskeliljer og hyacinths, amaryllis. Spise dette vil forårsake kvalme og mage plager. Alle deler av Ridderspore er giftig, som er alle deler av lupine og monkshod. Alle tre av disse plantene er svært giftig og kan være dødelig hvis forbrukes, ifølge North Carolina University.

Vines

Clematis er en klatring vinranke ønskelig for sine masser av våren blomstrer, men det er også giftige. Selv om det ikke vil drepe deg hvis du spiser det, vil det forårsaker ekstrem smerte i munnen. Engelsk eføy vil forårsake mild irritasjon til hud, men Canary eføy - kalles Maderia eller algeriske eføy - forårsaker alvorlig hudirritasjon hvis berørt. Det er gjenkjennelig med rødt hår på undersiden av bladene. Japanske honeysuckle er en meget hardfør vinranker som er hvis spist i store mengder.

Ugress

Nettles er ofte funnet i skogområder og kan forårsake en stikkende irritasjon hvis de kommer i kontakt med huden. Poison hemlock, derimot, er svært giftig og kan være dødelig hvis forbrukes. I store klynger av hvite blomster gjør det skiller seg ut, som gjør de lilla-oppdaget stammer. Det er ofte funnet i feltene og beite. Jimsonweed, som har hvit, trompet-formet blomster og stikkende frukt, er bare giftig hvis store mengder er spist.