Giftige huset rengjøringsmidler

October 10

Giftige huset rengjøringsmidler

En kopp blekemiddel i vasken for å bleke klær, eller ammoniakk å desinfisere gulvet - disse vanlige vaskemidler brukes ofte på daglig basis. Hva folk flest skjønner ikke, eller bare tilfeldigvis overse, er at disse rengjøringsmidler som er faktisk giftige. Dette betyr at mens de er rengjøring en ting, de kan faktisk forårsaker skade på miljøet og din familie.

Giftige stoffer

Et giftig stoff er et materiale som inneholder giftstoffer eller giftige stoffer. Giftstoff kan ha negative helseeffekter, forårsaker skade, sykdom og død. Centers for Disease Control og Prevention sier at over 90 prosent av giften eksponeringer skje i hjemmet, og husholdning rengjøringsmidler som bleaches og vaskemidler er ofte skyldige.

Klor

Klor er en gulaktig grønn gass brukes til å lage blekemiddel, et stoff som vanligvis lagt til rengjøringsmidler. I tillegg klor brukes i produksjon og produksjon av dagligdagse produkter, en av de vanligste papir. Som et rengjøringsmiddel brukes blekemiddel hjemme å desinfisere, fjerne flekker og bleke klær. Brukes som et kjemisk våpen så langt tilbake som verdenskrig, påvirker eksponering for klor slimhinnene. I små mengder, irritasjon i øyne, nese og selv hals oppstå. Moderat eksponering produserer brystsmerter, kvalme og selv oppkast, mens høy eksponering kan forårsake lungeødem og død. Klor er nr 1 kjemiske involvert i forgiftninger i hjemmet.

Ammoniakk

En fargeløs gass med en stikkende lukt, flytende ammoniakk er brukt som en Universal overflaten renere. På grunn av sin evne til å rense og la en stripefrie glans, er ammoniakk ofte foretrukket renere for windows og krystall samt rustfritt stål objekter. Flytende ammoniakk fordamper raskt når det blir utsatt for luft, produsere giftig røyk. Eksponering for høye nivåer av disse gasser kan forårsake irritasjon til øyne, nese og luftveier. Blindhet kan oppstå ammoniakk er tilfeldigvis sprut i øynene. Eksponering for høye konsentrasjoner kan også forårsake lungeskade og død. Enkeltpersoner og spesielt barn som lider av astma er mer følsom for røyk og kan påvirkes av eksponering med lave nivåer av ammoniakk.

Fenol

Fenol brukes kommersielt produsert i flytende form, som et antiseptisk i mouthwashes. Det er også brukt i slimicides, plantevernmidler som dreper organismer som bakterier og sopp som Slim produsere. Fenol kan forårsake hudirritasjon og dermatitt. Store mengder huden eksponering kan føre burns og selv leverskade. Når utsatt for luft som inneholder høye nivåer av fenol, overfor en risiko muskelen rystelse og koordinering tap. Eksponering for fenol over lang tid vil skade indre organer, inkludert hjerte, nyrer og lever, muligens fører til død.