Giftig busker

March 10

Når du velger busker for verksted, kan du ønsker å unngå planter som inneholder giftstoffer skadelig for mennesker og dyr. Noen busker ikke bare gjøre fantastiske hekker og skjermer, men er delvis spiselige også.

Rugosa Rose

Rugosa rose (Rosa rugosa) er en kald-hardføre steg busk innfødt til Kina, Korea og Japan. Dette rose vokser opp til 30 fot høy og 10 fot bred. Det vokser i full sol eller delvis skygge og tåler en rekke jord, samt varig salte forholdene. Rugosa rose er hardfør USDA hardførhet soner 2 til 7. Det bærer hvit eller rosa blomster som vike for store spiselige røde rosehips høsten.

Rosmarin

Rosmarin (Rosmarinus officinalis) er en aromatisk, woody urt innfødt til Middelhavsregionen. Mye brukt som en kulinarisk krydder, gjør dette tett, kompakt og rask voksende bush også en utmerket hekk. Rosmarin trenger litt vann og kan trimmes ofte. De fleste rosmarin varianter er hardfør USDA hardførhet soner 7 til 10.

Blåbær

Blåbær er en busk som er giftig og en kilde til mat. Blåbær nyte surt jordsmonn rike i organisk materiale. Jord med god drenering er å foretrekke. Blåbær prosper i full sol eller med minimal skygge. Highbush blåbær varianter kan nå høydene av opp til 5 fot.