Giant hageplanter

February 27

Giant hageplanter

Gigantiske hageplanter tiltrekker seg mye oppmerksomhet, lage et flott blikkfang og er morsomt å vokse. Gigantiske planter gir en eksotisk stemning til hager, ifølge Washington State University Clark County forlengelsen. Mange varianter av disse plantene nå en høyde på over 8 føtter en økende sesong. Oppskriften for voksende gigantiske planter er å velge riktig planting området, så passe hver plante får tilstrekkelig vann og gjødsel.

Gunnera

Ofte kalt stikkende eller gigantiske rabarbra, er gunnera en av de største store-leaved plantene tilgjengelig, ifølge Washington State University Clark County forlengelsen. Den gjennomsnittlige størrelsen på dette gigantiske anlegget er over 8 fot lang og 8 feet wide. Velg et lunt sted med fuktig jord som er høy i organisk materiale. Ideelt ville være i en myr eller nær en naturlig kilde til vann som en dam. Gunnera er en tung mater som krever befruktning månedlige under sin aktive vekstperioden.

Vendelrot

Valerian er mindre å mange gigantiske hageplanter, nå en høyde på 4 til 5 fot i blomst, ifølge Kentucky State University. Valerian vil vokse i full sol, men foretrekker å vokse i delvis skygge. Endre jord tungt før planting og siden kjole med fosfor og kompost årlig. I hjem hagen er vendelrot verdsatt for svært duftende rosa eller hvite blomster.

Rheum Palmatum

Som andre medlemmer rabarbra, dekorativ rabarbra eller vill rabarbra - har vanlige navnene på Rheum palmatum - giftige blader, men blad stilkene er spiselige, ifølge Cornell University avdeling for dyr-vitenskap. Dette anlegget når en høyde på 6 til 8 føtter i hagen. Brede blader og røde blad stalks gi dette anlegget en fet, arkitektoniske utseende. Rosa til røde blomster, som er priset som snittblomster, vises i midten av sommeren.

Giant grønnsaker

Gigantiske gresskar er noen av de mest kjente gigantiske grønnsakene, men de er ikke eneste. Hvert år, både unge og gamle konkurrere på både county og statlige messer å se som vokste største grønnsaker. Giant grønnsaker kommer fra frø spesielt hybridiserte for å opprette planter som produserer større enn vanlig råvarer. Gartnere forsøker å dyrke giant grønnsaker fjerne alle men en eller to frukt fra anlegget. Dette gjør at anlegget bruker energi og ressurser til å opprette noen større frukter. Giant grønnsaker er ofte startet tidlig innendørs, så transplantert utendørs på riktig tidspunkt slik at frukt sett før og har en lenger vekstsesongen.