Geotermisk vs gass ovn

April 28

Geotermisk vs gass ovn

Geotermisk energi er et moderne oppvarming og kjøling som bruker jordens naturlige varme temperaturkontroll boliger og bedrifter. I motsetning til tradisjonelle gass eller elektrisk oppvarming, kan et geotermisk system redusere energiforbruket med opptil 70 prosent. En gass ovn, derimot, er langt mer etablerte, gjør det mindre arbeid å installere eller erstatte hvis nødvendig. Begge systemene kommer med fordeler og ulemper som nøye vurderes før et vedtak er gjort.

Geotermisk grunnleggende

Avhengig av hvor du er i landet, denne konstant temperatur er mellom 45 og 75 grader F, betyr at oppvarming og kjøling ganger og energiforbruket reduseres med den geotermisk. Systemet fungerer ved å bore et hull rundt 6 feet i jordskorpen å tappe inn i denne varme center. Et reservoar pumper kaldt vann i ene enden, og den returnerer har vært naturlig oppvarmet. Dette varmtvannet kan deretter brukes til å varme hjemmet og vannet. Et geotermisk system krever nesten ingen energi, som krever mindre mengder elektrisitet flytte varme fra ett sted til et annet. Varm luft kan flyttet inn i et hjem i vinter og trakk seg ut av et hjem om sommeren gir behagelig hele året temperaturer.

Kostnader

Siden gass ovner er vanligvis preestablished i et hjem, kostnaden for reparasjon og skifte enheten er vanligvis betydelig mindre enn et geotermisk system. Erstatte en hele oppvarming og avkjøling system koster ca $4000, mens et geotermisk system koster nesten dobbelt som. Geotermisk kostnadene varierer i stor grad avhengig av hjemmet. Ifølge Consumer Energy Center, vil et geotermisk pumping system koste ca $2500 per tonn oppvarming evne. En gjennomsnittlig størrelse hjem ville kreve en tre-tonns system, som legger opp til $7500. Ekstra kostnader omfatter boring, som varierer i pris avhengig av dybde og land topografi. Samme organisasjon anslår at de fleste huseiere vil spare nok på verktøyet og energi regninger å dekke denne kostnaden i så lite som 5 år.

Effektivitet

Siden geotermisk systemer krever minimale mengder elektrisitet, betraktet de betydelig mer effektiv enn tradisjonelle ovner. Gass ovner krever drivstoff brenne å produsere varme mens geotermisk flytter varme fra ett sted til et annet. Geo Exchange-organisasjonen anslagene som selv topp kvalitet, høyeffektiv gass ovner bare opererer på 95 prosent. Geotermisk systemer, derimot, flytte så mye som fire ganger mengden varme på samme mengde energi.

Holdbarhet

Begge systemene er svært holdbare og designet for å vare mange år. Geotermisk systemer krever lite vedlikehold siden de er laget med færre, og flertallet av systemet er underjordiske. Rør som er boret underground garanteres for mellom 25 og 50 år, mens alle over bakken deler kan nås for stamgjest bekymre. Gass systemer krever regelmessig renhold og filtrere erstatning må kontrolleres regelmessig for gasslekkasjer. Utskifting av disse brikkene vil være omtrent lik de av et geotermisk system siden begge krever samme type kanaler.