Generell informasjon om en tomatplante

September 25

Tomater er mest populære fruktene for voksende hjemme i norsk hager, og det er hundrevis av forskjellige varianter å velge mellom. Tomatplanter kan dyrkes under glass, i beholdere eller i hagen senger. De trenger varme og sollys for god planteproduksjon.

Historie

Tomater i Amerika, men ble opprinnelig bare vokst for deres dekorativ verdi, som fruktene ble vurdert giftige. Tomater vokser vilt i Andesfjellene, og ble tatt tilbake til Europa av middelalderens oppdagelsesreisende. Italienerne var de første til å begynne å spise tomater og ved midten av 1700-tallet tomater ble mye dyrket for mat i Italia.

Typer

Det finnes to typer tomatplanter. Determinate tomater danne en blomst klynge på terminalen voksende punkt og deretter bare vokse sidelengs. Ubestemte tomatplanter sett ikke terminalen blomster klynger og vil fortsette å vokse i høyden på ubestemt tid. De ulike variantene av tomat plante spenner fra dverg eller patio busker kirsebær, biff eller salat varianter og tomat farger kan variere enormt for.

Toksisitet

Tomatplanter er medlem av søtvier familien og er giftig for katter, hunder og hester. Forgiftningstegn inkluderer spyttsekresjon, diaré og mage opprørt, svakhet og utvidede pupiller.