Generasjonsveksling i livssyklusen til anlegg

September 12

Generasjonsveksling i livssyklusen til anlegg

En livssyklus er en rekke endringer, fra fødsel til vekst, vedlikehold, kopiering og ny fødsel. Sykluser av planter varierer, men de veksler mellom Gametofytt (haploid) og sporofytt (diploid) generasjoner (trinn). Identifiserbar kroppen av ikke-karplanter er Gametofytt med en liten sporofytt. Dette er reversert i planter, som er anerkjent av store sporofytt kroppen med et internt system til å flytte væske. Den Gametofytt generasjonen av planter er ofte redusert.

Gametofytt generasjon

Egg og sperm kalles gameter. De kalles haploid fordi de har normal halvparten av genetisk materiale. Gametophytes er haploid plante vev som produserer egg og sperm ved generering av Gametofytt. Primitive ikke-planter, som Moser, live mest av livet som haploid gametophytes, anerkjent av deres åpenbare grønne leaflike Gametofytt matter. Planter har små gametophytes som er kortvarige, underjordiske eller små deler av andre plante strukturer.

Sporophytes produsere Spores

Sporofytt vev er diploide, betyr det har komplette kromosomer. Haploid gameter produsert av en Gametofytt sikring å danne en diploide befruktet egg (zygote), som vokser i diploide sporofytt vev. Sporofytt er anlegget vev som produserer haploid sporer i planter som bregner, Moser og sneller, som ikke produserer frø. Haploid spores produsert av sporofytt vokse i haploid gametophytes å fortsette livssyklusen.

Spore anlegget forskjeller

Mose er ikke-planter. Moss-sporofytt er en kort brun stilk med en cap som vokser ut av de leaflike grønne gametophytes. Moss sporer produseres i cap, som dør etter sporer utgis, forlate Gametofytt for å fortsette å vokse og gjengivelse. Kjent fern anlegget, med store blader kalt fronds, er sporofytt generasjon. Spores produseres på undersiden av bladene. Bregner er karplanter men ikke planter.

Sporophytes produserer frø

Furutrær og roser er planter. Deres stammer, bagasjerommet og bladene er diploide sporofytt vev: den sporofytt generasjonen. Sporofytt utvikler reproduktive vev som produserer gameter, ikke spores. Frø plante strukturer som representerer haploid Gametofytt generasjon er støtte vev for gameter og er aldri frittlevende som moss gametophytes. Pollen korn med sæd inni vokse et rør i den kvinnelige reproduktive vev å befrukte egget. Rør formasjon er Gametofytt generasjon.