Gås vs Duck dunputer

June 24

Når du skal mellom kjøper en gås dunpute eller en and dunpute, er det faktorer å vurdere. Begge typer ned har fordeler og ulemper, og dom av hvilken ned er bedre avhenger helt på hvilke faktorer er viktigst for deg og din sovende livsstil.

Duck vs gås

Gjess og ender, begge vannfugler, Tilbring mesteparten av sin tid på vannet. De vokser et tykt lag av ned, et naturlig fluffy lag, under sin fjær. Gjess er større enn ender og vanligvis kommer fra kaldere klima. Duck ned er mye billigere enn gåsedun fordi det er mer lett-tilgjengelig, spesielt i USA.

Fylle strøm

Fyll power er uttrykket som beskriver hvor mye kubikk området i inches, kan fylles av en unse av forskjellige varianter av ned. Jo høyere fylle kraften i en ned, jo høyere kvaliteten av down er. Fyll power er en dunpute fluffier enn andre. Downs med høyere fylle makt vil holde sine volum og form mer pålitelig og for en lengre periode.

Antall fjær

Fjær er ikke ønskelig i en dunpute. Selskaper som bryr seg om produserer en høy kvalitet pute forsiktigere sortere den ned for å fjerne fjær. Fjær er tunge og legge unødvendig vekt, som kan forårsake en dunpute gå flat. I tillegg kan av fjær kontaktstiftene rote gjennom overflaten stoffet på puten og klø deg.

Loft

Loft beskriver fylden av down, som dikterer hvor full puten vil være. God kvalitet ned har flere loft, og mindre er nødvendig å opprette en full, støttende pute enn er nødvendig når en dårlig kvalitet ned brukes. Loft er hemmet når det er for mange fjær i miksen.

Ned klyngestørrelse

Generelt, jo større klyngen av ned, jo bedre. Naturligvis er gåsedun vanligvis tilgjengelig i større grupper enn andebryst ned. Klynger som er større og mer solid er mindre sannsynlig å bryte ned og beholde loft, betyr at puten vil bo full og holde formen for et større tidsrom.