Gardenia blomster og insekter

January 22

Gardenia blomster og insekter

Det søt, lyse hvite blossoms produsert av gardenia planter er skadet og forvrengt av ukontrollert insekt skade. Skadedyr kan angripe blomster om de er dyrket utendørs eller innendørs. Selv sunne gardenia planter kan bli angrepet av en rekke ulike insekt skadedyr. Forebygging og behandling teknikker vil holde gardenia blomster beskyttet mot insekt skade. Når du mistenker pest infestation, må du handle raskt for å behandle gardenias og holde dem vakre.

Suge insekter

Bladlus kalles anlegget lus fordi de er små, produktive oppdrettere som tungt hjemsøke planter. Bladlus mate på saft i gardenia blader, frata planter av næringsstoffene de trenger. Tunge bestander av bladlus skade planter, opprette forvrengt og forkrøplet vekst. Bladlus også opprette honeydew, en klar, klissete stoffer som fremmer soppvekst på gardenias. Spray gardenia forlater med vann, og deretter behandle med insecticidal såpe å kvitte seg med bladlus. Whiteflies, som ser ut som veldig små sommerfugler, lever på blader til de visne og dø. Håndholdte støvsugere og insecticidal såper er effektive i å håndtere whiteflies.

Trips

Trips er så liten og rask kan ikke ses med det blotte øye. Skadene forårsaket av TRIPS er lett å se når de begynner å angripe gardenias. Trips lever på blader og blomster knopper av anlegget. Knopper som er skadet av TRIPS åpnes ikke. Blader av planten kan ha en misfarging. Blomster vil bli brun, visne og falle fra anlegget. Fordi Trips har mange naturlige fiender, bør gartnere ty til plantevernmidler bare når det er absolutt nødvendig. Kontrollere Trips ved å holde jorda rundt blomster klar av ugress, gress og rusk.

Vekter

Skalaer er små, skadelig skadedyr som på gardenia planter. Myk skalaer, voks skalaer, te og svart skalaer er blant de mange typene skalaer som skade gardenias. Som bladlus suge skalaer næringsstoffer ut av anlegget blader. Skalaen fôring svekker gardenia planter, opprette forkrøplet vekst i blader og blomster. Bladverket vil gule og vil når fôring er tung. Skalaer er vanskelig å behandle med insektmidler fordi de er dekket med en tøff, voksaktig beskyttende skall. Kontrollere skala insekter ved hånd-skrape dem fra blader. Gjenta programmer hagebruk olje vil drepe skala insekter når de er unge.

Midd

Spider mites er del insekt, del edderkopp. Teknisk ikke edderkoppdyr, spider mites er ofte forvekslet med edderkopper fordi de skaper bånd. Som andre gardenia insekter suge midd næringsstoffer ut av anlegget blader. Gule og hvite misfarging vises på bladverket når spider mites er gave. Ny vekst kan bli fordreid når mites er gave. Spider mites opprette webområder på undersiden av løv og greiner. Tungt blader spray gardenia med vann å dislodge egg og umodne midd. Insecticidal såpe er effektive i å drepe og hindre spider mites.