Garden planter som vokser i Nord-Carolina

May 27

North Carolina har høy høyde fjellområdene og steinete kystområdene, samt et temperert klima. De beste hageplanter for North Carolina hager av hos staten der du befinner deg, men noen planter vokse gjennom staten i en rekke forhold. Dette inkluderer vakre blomster, busker og trær.

Blått flagg-Iris

Denne vakre, lyseblå, store iris er innfødt til Nord-Carolina og vokser godt over staten. Ekspertene hos Illinois villblomster si at Iris virginica shrevei når 2 til 3 fot i høyden ganske raskt, og blomstene er nesten 4 inches over. Nedre kronblad har et lyst punkt gul i sentrum, mens øvre kronbladene stå loddrett. Det krever fuktig jord eller vanlig vanning, og vil visne og dø hvis lov til å tørke ut for mye. Full sol er best hvis du vil nyte blomstrer i blått flagg-iris fordi det ikke vil blomstre i delvis skygge.

Mjødurt

En av de mest vanlige og populære ville urtene vokser i Nord-Carolina, mjødurt har en rik historie og en herlig duft. Det vitenskapelige navnet er Spiraea mjødurt, ifølge Botanical.com det kremen farget blomster avgir en sterk, søt lukt. Bladene også lukte bra når knust, men de har en mandel-lignende lukt. Planten vokser best i full til delvis sol og godt drenert jord.

Falske Indigo

Baptisia australis er en hardfør, periennial anlegg med indigo farget blomster som blomstrer fra våren til midten av sommeren. Dave's Garden hjemmeside sier at dette anlegget krever full sol, og vokser i hager i noen del av North Carolina. Det er tørke-tolerant og kan håndtere de noen ganger varme dagene i sommer i North Carolina uten ekstra vanning. Fordi det er vann krav, godt drenert jord er krevde å forhindre rot råtne. Det vil vokse til å bli like høye som 48 tommer etter noen år, med planten vokser raskere i litt surt jordsmonn.

Gigantiske Cane

Gigantiske stokk eller Arundinaria sypress, er en programavhengig form av bambus som blomstrer i våtmarker og andre fuktig jord North Carolina, ifølge Carolina natur. Det krever en stor mengde plass å spre, men det fungerer bra som en privat skjermen eller legge til visuelle effekter i en bakgård vann-funksjonen. Hvis du ikke tankene noen Larvene på stokk planter, er det en stor vert for en rekke sommerfuglarter. Delvis sol er best som noen varianter er utsatt for solbrenthet hvis utsatt for mange timers sollys.