Garbanzo planter

October 10

Garbanzo bønne (kikert Cicer arietinum) er opprinnelig fra Midtøsten-regionen og har vært i dyrking i Afrika, Afghanistan og Sør-Europa for de siste århundrene, muligens selv før den kristne perioden. Med en smak og tekstur varierer mellom kastanje og valnøtter, forbrukes bønner i en rekke koke og bearbeidet former. Garbanzos er den mest brukte Belgfrukt rundt om i verden, ifølge Allan A. Swenson 2008 bok, "Mat Jesus spiste og hvordan å vokse dem"

Anlegget beskrivelse

Garbanzo bønner er også referert til som vanlig gram, kikerter, ert bean, cici bønne eller gram pea. De vokser på årlige planter med flere grener og spre vekst vane. Avhengig av variasjon vokse planter hvor som helst mellom 8 til 40 tommer høy. den store-seeded varianter vokse høyere enn de små-seeded. Bladverket er enkle eller sammensatte, består av åtte 20 brosjyrer.

Blomst og frukt

½ til 1-tommen-lang blomstene er self-fertile og blomstre i nyanser av blått, rosa, lilla eller hvitt. Blomst farge forskjellig utvalg. De oppblåste frøkapslene er ¾ - til 2-tommene lang og inneholder to til tre frø eller bønner med jevne eller ujevne overflater. Frøene kan være gul, brun, fløte, grønn eller svart. Hver bean har en distinkt groove kjører to tredjedeler av veien rundt diameter.

Kulturelle krav

Cool sesongen garbanzo bønne planter vokser best i løpet av 70-80 grader Fahrenheit på dagtid og 64 til 70 grader Fahrenheit natten. Planter foretrekker en godt drenert, fruktbare, sandholdig leirjord. Unngå plante dem i dårlig drenert områder, som dette gjør planter svært utsatt for rot og stammen rots. Garbanzo plantevekst er sannsynlig å være påvirket av selv korte perioder ødeleggelser eller flom. Bruke behandlet frø for å redusere sjansene for Pythium eller Rhizoctonia infeksjoner. Anbefalte planting tiden er mellom tidlig og midten av April.

Næringsverdi

Garbanzo bønner er foretrukket for sin rike næringsverdi innhold, som inneholder høye nivåer av folsyre, fiber og mangan. Bønner inneholder også kobber, magnesium, jern og sink. Bruk av kikerter bidrar til å redusere kolesterolet og opprettholde blod sukker, plasserer dem blant mat valg for folk med insulinresistens og diabetes, ifølge "Kondensert Encyclopedia av Healing mat." Garbanzo bønner inneholder spor mineraler molybden, som bidrar med avgiftning av sulfites, konserveringsmiddel funnet i lunsj kjøtt og salatbar mat.