Fysiske egenskaper Radon

August 13

De fleste amerikanere er kjent med radon bare fordi deres lokale lover kreve dem å teste et hus for det før du kjøper eller selger eiendommen. Forbi det er svært lite forstått om fysiske egenskaper. Men det er i radon's egenskaper som grunnene blir funnet hvorfor det er så mye finnes i vårt miljø, hvorfor er tendens til å fokusere på bestemte steder, og hvorfor det utgjør helsefarlig.

Identifikasjon

Radon er et element. Det er symbolet på periodesystemet av elementet er "Rn", og den har atomnummer 86. Det er radioaktive, som betyr at det regelmessig avgir ioniserende stråling. Det er også en noble gass, som gjør det luktfri, fargeløs, og har et svært lavt nivå av kjemiske kryssreaksjon med andre stoffer.

Opprettelse

Radon skyldes andre, tyngre elementer faller fra hverandre gjennom en prosess som kalles radioaktivitet. Radioaktivt elementer er ustabil av natur, og deres radioaktivt utslipp kan ses som deres atomer grus og sende svært ladet biter av seg spinning av. Når dette skjer, blir et gitt element til en annen, lettere element. Radioaktivt kjeden som fører til radon begynner med uran, som bryter ned i radium, og så i radon.

Tilstedeværelse i naturen

Radium er nesten omni tilstede i jordens stein og jord, men i mengder, er radon gass stadig utsendt i små rundt oss. Ifølge US Public Health Service og US Environmental Protection Agency (EPA), denne gassen enten siver ut av jord og i atmosfæren, eller finner veien ned i grunnvannet og slippes ut i miljøet sånn. Høye konsentrasjoner er noen ganger funnet nær mineralkilder grunn.

Isotoper

Det er 36 kjent isotoper av radon, og alle er svært ustabile. De fleste er 222 Rn. Det er den vanligste fordi den har den lengste half-life, eller tiden det tar for halv materialet forfalt. Denne perioden er ca 4 dager, mens andre versjoner av radon kan vare for så lite som bare sekunder. Gjennomgår radioaktivitet og grus, denne versjonen av radon avgir en alpha partikkel og resten blir elementet polonium.

Helsefare

Det er generelt antatt at radon, på grunn av dens utbredelse står for mesteparten av bakgrunnsstrålingen finnes på jorden, og de fleste av den typiske personen stråling over livet skyldes radon. According til EPA, radon er den nest største årsaken til lungekreft i USA, og forårsaker omtrent 20 000 dødsfall årlig.

Radon i hjemmet

Radons fysiske egenskaper har mye å gjøre med hvorfor det er ansett som helsefarlig i boliger og bygninger. Det er meget kraftig for gass, så dårlig ventilerte og lav-legging områder blir naturlig innsamlingspunkter for radon. Men radon forurensning er et veldig enkelt problem å løse, en kombinasjon av opp gulv og vegg sprekker i kjelleren kombinert med forbedret ventilasjon løser de fleste radon problemer.