Furutrær for leire jord

November 23

Leire jord kan være et problem for gartnere og huseiere. Leire er langsom-drenering, tung og ofte alkalisk, og det er noen trær for hvilken leire jord er ideelt. Heldigvis kan flere furutrær og andre eviggrønne trær overleve og selv trives i leire jord, som har fordelen av beholde vann godt og er vanligvis næringsrikt. For å bestemme hvilke furutrær er riktig for ditt område, se på en hardiness sonen kart og konsultere med en lokal ekspert før du plante noen trær.

Svelge

Verdsatt som landskap trær så vel som for sine trelast, ponderosa pines er hardføre og kan tilpasses, og vil vokse i en rekke jordsmonn og betingelser, inkludert leire. De har et naturlig utvalg som dekker store deler av det vestlige USA, hvor de kan bli opp til 150 fot. Trær vokser med en åpen pyramideformet formasjon og er utsmykket med lange, grønne nåler og store, rødbrun kongler. Barken av ponderosa furuskog er dypt furet, blir stadig mer uregelmessig med alderen. Disse trærne er motstandsdyktig mot de fleste sykdommer og skadedyr og tørke-tolerant, men fuktig men godt drenert jord med full sol er best.

Østerrikske furu

Store evergreens som brukes ofte som en prøven trær, østerrikske furutrær vokser til ca 40 fot høy, med en pyramideformet som blir avrundet og flat-topped som trær alder. De tåler en lang rekke grunnforhold som vanligvis ville vært uheldig, inkludert tørke, alkalisk jord, lav næringsstoffer og tung leire. Ideelle forhold inkluderer full til delvis sol og fuktig, godt drenert jord. Nålene er 5 inches lang, mørk grønn og stiv pine kjegle er om lag 2 inches og brown. Disse trærne kan være utsatt for Diplodia tips lys og furu Plantevepser larver i enkelte områder.

Colorado Gran

Også kjent som blå Gran, dette brede, tett, pyramideformede evergreen er kjent for lys blå-grønne fargen på løvverk. 1-tommers pinner og 2 1/2 til 4 tommers kjegler, disse trærne er sakte voksende og nå vanligvis 30 til 60 fot. Dverg kultivarer er tilgjengelig. Innfødt til Rocky Mountains men mye plantet andre steder, Colorado Gran er den mest tørke-tolerant av alle grantrærne, men vanligvis gjør ikke godt med for mye vann. Som de fleste Gran trær, utfører i leire jord, men egner seg godt drenert, fuktig jord med fullt sollys. Det vil ikke vokse i skyggen.