Furnace Feilsøking

December 6

En ovn er en av de viktigste delene av en oppvarming og avkjøling system i et hjem, så når det går forkjært, må rettes raskt. Noen ganger bestemmer en ovn krever kall for profesjonell, men hvis noen vet hvordan å gjøre noen grunnleggende feilsøking, en person kanskje kunne spare seg penger og finne den på egen hånd.

Termostat

Ta en titt på termostaten. Termostaten er koblet, i en eller annen måte, å sensorer som holde oversikt over temperaturen i rommet. Hvis termostaten er feil, da det ikke vil oppdage endringer i romtemperatur og det vil ikke utløse ovnen å starte. Se for å se om termostaten er satt til riktig innstilling (AC og ikke varme eller vice versa) først. Så ta dekselet på termostaten og se om en av brytere er brutt---et brukket bytte ville bety termostaten (og dermed ovnen) ikke kan styres manuelt. Hvis termostat elektronisk, kan du prøve å tilbakestille det. Det kan være at ovnen har problemer fordi innstillingene liksom fikk ødelagt.

Indikatorlys

Sjekk piloten lyset. Ovnen din vil ikke kjøre hvis piloten lyset har gått ut på grunn av en sikkerhetsfunksjon kalt en thermocouple. Hvis dette er tilfelle, så alt du trenger å gjøre er lys på lyset en pilot med en grill matche eller stearinlys lettere.

Thermocouple

Sjekk thermocouple. Denne enheten oppdager hvorvidt piloten lyset virker. Hvis det registrerer at piloten lyset ikke fungerer, så stopper den ovnen starter på grunn av muligheten for gass har opparbeidet. Hvis thermocouple ikke gjør jobben sin riktig (det ikke er kjøpedyktig merker at piloten lyset virkelig fungerer), og deretter må du erstatte den. I de fleste systemer innebærer dette bare fjerning av en cover eller to og skru av noen skruer.

Filtre og luftstrøm

Se på tilstanden til filtrene og sjekk systemet for blokkeringer i luftstrømmen. Tett filter eller blokkering vil redusere mengden av varm luft som kan skyves gjennom systemet effektivt, så hvis ovnen fungerer bra bortsett fra ikke får rommet varmt nok, dette er trolig problemet.

Ledningsnett/gass problemer

Se om det er noen ledninger eller gass forsyning problemer. Mange ovner er koblet til det elektriske systemet via termostaten. Hvis din indikatorlys flimrer eller går ut ofte, din gassforsyning kan blokkeres delvis eller kan bli lav. Siden elektrisitet og gass kan være dødelig hvis håndtert feil, er dette ett feilsøking punkt som bør overlates til fagfolk.