Fryse skade Encore asalea

March 15

Fryse skade Encore asalea

Utviklet av en Louisiana nurseryman feminister, er Encore asalea et resultat av krysset våren blomstrende med sommer-blomstrende arter, skape en evergreen plante som blomstrer minst to ganger i året. Vanligvis en stor våren blomstrende oppstår, etterfulgt av en kort pause, og deretter en annen betydelig men mindre skjerm på sensommeren eller tidlig høst. Encore asalea er ikke altfor vinter hardføre og så er egnet for mildere vinter regioner i USA.

Vinter hardførhet

De beste områdene å vokse to dusin kultivarer av Encore asalea er i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 7 gjennom 9a, der vintertemperaturer slippe inn i rekken av 0 til 25 grader Fahrenheit. De lykkes kan dyrkes i sonen 6b i mer skjermet hage innstillinger, og noen Merk sortar demonstrere vinter hardførhet ned til minus 10 F, som er sonen 6a. Om vinteren er for kaldt, dieback av kvister og løv oppstår, etterfulgt av død røttene med langvarig, overdreven kald.

Faktorer som påvirker skade

Encore er asalea flere liggende å fryse skade hvis de er stresset ved tørke eller sykdom i høst og vinter. Knusktørre jord i vinter, kombinert med eksponering for varme sol og kulde, uttørkende vinder forårsaker planter til utenå tørrlegge overflaten og slipp blader eller dø tilbake. Yngre, nylig plantet Encore asalea med mindre omfattende rotsystem kan også ikke fordra kaldt vær, samt eldre, etablerte busker. Det kan hende at Frostskade dyp hvis kaldt vær tilbake etter en mild vinter tine som forårsaker blomsterknopper til å svelle og sap for å strømme inn grener. Frosne sap forårsaker barken å dele og tørke ut vaskulær vevet.

Svar

Ikke sviske unna fryse-skadet vev på Encore asalea til tid våren når frost forventes ikke lenger. Beskjæring i slutten av vinteren eller for tidlig våren oppmuntre til ny vekst som er øm å kulden. Hvis det oppstår en annen frost eller fryse, vil denne nye veksten bli drept. Selv om Frostskade kan se skjemmende, ikke beskjære til tidlig å midspring. Forsinke pruning gir også asalea tiden å avsløre hvilke vev er døde. Du kan fortsatt få noen blomsterknopper åpne og blader å spire etter Frostskade. Hvis blomstrende er fint, forsinke pruning til sen vår. Ny vekst vil da følge trimmingen over sommeren.

Rotsystem innsikt

Azalea røtter er mer utsatt for kalde skade enn blader og kvister, ifølge Azalea Society of America. Røttene er fibrøs og tynne, hovedsakelig i toppen 6 til 10 inches jord. Høsten, la første frost og fryser oppstår på busker slik at plantene blir sovende. Deretter i sen høst, opprette eller vedlikeholde en 3-4 tommers dyp lag mulch over røttene å isolere jord fra kulde og fuktighet. Sunn, nonfrozen røtter overleve vinteren best og gir utmerket energi og vann drivstoff gjenvekst våren etter noen vinter fryse skade.