Frukttrær som vil vokse i nord vest Kansas

June 26

Frukttrær som vil vokse i nord vest Kansas

Nesten alle nordvestlige Kansas ligger i USDA anlegget hardførhet sonen 5b. Det betyr at vintertemperaturer kan slippe til rundt-15 grader F. Noen subtropiske og eksotisk frukt vil ikke tolerere lave temperaturer. Men vokse selv varianter som sitrus og avokado vil i beholdere hvis tatt innendørs når temperaturene falle. Hvis du foretrekker å vokse utendørs, passe flere frukt treet varianter nordvestlige Kansas klimaet.

Plommer

Mange plomme varianter, som damson og Stanley er selv fruiting, noe som gjør dem til et godt valg for liten nordvestlige Kansas hage. Noen arter som trives i Kansas klima, som Ozark premier, bluefire og methley, krever imidlertid andre trær for pollinering. Høste plommer fra midten av juli til midten av September, ifølge Kansas State University. Som med mange Kansas avlinger, anbefales vindresistens plommer. Anlegget plommer nær gjerder eller bygninger, men ta vare ikke for å skyggelegge treet helt, ifølge universitetet.

Apple

Epler er en av de oftest vokst frukttrærne i nordvestlige Kansas. Populære varianter i Kansas inkluderer lodi, prima, gala og Ozark gull. Apple er ikke self-pollinating og krever flere nærliggende trær å pålitelig produsere frukt. Imidlertid slå frø vokst epletrær vanligvis ikke frukt før minst 6 år etter planting, ifølge Kansas State University. I Kansas høstes de fleste epler fra midten av August til slutten av September. Sommer lodi variasjonen er plukket i juni og juli, med flere arter suiting en oktober harvest.

Kirsebær

Kirsebær, som den terte montmorency og søte gule glasset, vokse godt i nordvestlige Kansas hager. Terte varianter pleier å være hardføre enn søt, men gule glass regnes som de mest motstandsdyktige av søt arter. Genetisk dverg varianter som meteor og Nordstjernen passer for hager. Dverg arter er nyttige fordi de kan dekkes for å unngå fuglene spiser frukt. Dette er et vanlig problem med kirsebærtrær, ifølge Binghampton University. De fleste kirsebær varianter vokser best med flere trær i det samme området for pollinering.

Pærer

Saftig pærer er en favoritt avling i nordvestlige Kansas. Vanlige varianter inkluderer moonglow, hertuginne, seckel og magness. Kansas pære innhøstingen begynner i midten av August og avsluttes på slutten av September. Pære trær foretrekker litt sur jord av rundt 6.0 til 6.5 pH. Mange jord områder i vestlige Kansas regioner er alkalisk, ifølge Kansas State University. Justere jord med landbruket svovel som kreves for å senke pH.