Frukt & vegetabilsk planter for Container voksende

August 20

Frukt & vegetabilsk planter for Container voksende

Mangel på plass for en hjem hage seng trenger ikke holde deg fra voksende din egen frukt og grønnsaker. Mange grønnsaker og frukt kan dyrkes i containere fylt med en lett, næringsrik jord blanding som drenerer og holder vann også. Kontroller at du vann beholdere regelmessig og plassere dem hvor de vil motta seks eller flere timer med sol per dag. Hyppigere vanning er en ulempe av frukt og grønnsaker i beholdere, er en fordel at det er enkelt å flytte potter i et beskyttet område som en veranda eller garasje hvis frost er prognosen.

Jordbær

Jordbær dyrkes i containere trenger litt forsiktighet utenfor normal instruksjonene for seng dyrket planter. Jord skal være løs, næringsrikt og godt drenering. Besøk lokale samarbeidsvillig forlengelse kontoret eller full-service hage senter for råd om beste strawberry varianter for voksende sonen. Be om kultivarer best egnet for container hagearbeid. En rekke nye varianter er første års frukt bærere som ikke produserer mange løpere, gjør dem ideelle for beholdere. Løpere kan beskjæres for å tillate mer frukt produksjon, som er motsatt av hva du vil gjøre for seng dyrket jordbær, der første års runner vekst er oppmuntret i stedet for frukt produksjon. Dekk beholder jordbær med netting, om nødvendig for å beskytte dem fra fugler.

Tomater

Tomater er en av de mest populære plantene for container hagearbeid. Velg determinate - også kjent som bush - varianter, for best resultat. Determinate planter vokse i en bush-figur og trenger ikke støtte bur eller innsats. Spesifikke varianter avlet for deres gråtende egenskaper, for eksempel Tumbling Tom og gråt Roma, er ideelt for hengende kurver.Kombinere en bush tomatplante med basilikum, hvitløk og andre urter i en større beholder på en italiensk tema eller alle ingrediensene for salsa eller andre savory blander i ett enkelt sted.Uteplass, Pixie, Tiny Tim, Saladette, Toy Boy, våren gigantiske, Tumbling Tom og liten yngel er kultivarer anbefalt beholdere av Texas A & M Agrilife forlengelse,

Rotgrønnsaker

En beholder fungerer bra for rotgrønnsaker som gulrøtter, rødbeter og løk, spesielt i områder der jordkvalitet er dårlig eller befengt med underjordiske skadedyr. De fleste rotgrønnsaker er kult-sesongen planter og kan plantes på våren. Høsting sammenfaller med tid til å plante varmt-sesongen veggies, slik at din containere til smekk. På grunn av tidlig planting tiden det tar for rotgrønnsaker, sjekk United States Department of Agriculture anlegget hardiness sonen kart for siste frost dato i ditt område. Ved forestående frost, dekke rotgrønnsaker i beholdere med et teppe eller flytte potter i et overdekket område. Unngå å flytte dem innendørs fordi forskjellen i temperaturer kan skade planter.