Frukt som vokser på en Saguaro kaktus

July 4

Frukt som vokser på en Saguaro kaktus

Saguaro kaktus (Carnegiea sypress) er en umiddelbart anerkjent symbol av det klingende ørken, sitt eksklusive habitat. Det er en trelignende kaktus, vanligvis utvikle oppreist armene som den vokser. De attraktive hvite blomstene er staten blomsten av Arizona. Mange varianter av fugler, pattedyr, gnagere og insekter, avhenger av saguaro for ørkenen overlevelse. Den røde saguaro frukt er vanskelig å høste, men er verdt bryet, og kan spises fersk, gjort i syltetøy eller tørket inn frukt skinn.

Beskrivelse

Saguaro er den største kaktusen i USA, nå opp til 60 fot. Det er meget langsom voksende, og kan leve lenge 200 år. Saguaro starter normalt produsere "arms" eller grener, etter ca 50 år med vekst. Den eldste saguaro kan ha opptil 25 armer. Blomstrende starter etter 35 år med vekst, med hvite blomster vises på toppen av det hovedavdeling trestamme eller på slutten av armene.

Frukt

Frukt begynner utvikler i sommer som en 3-tommers grønne knappen. Modning like før fall regnet begynner, deler frukt åpner for å avdekke lys rød masse. Hver frukt kan inneholde opptil 4000 frø, gjør saguaro mest produktive frø produsenten av noen ørkenen kaktus. Moden frukt er meget attraktivt for mange ørken dyr, en kilde ikke bare av næringsstoffer men fuktighet til ørkenen beboere, flaggermus og gnagere.

Høsting

Generasjoner av innfødte amerikanere gjorde bruk av saguaro frukt. Det er vanskelig å høste, på grunn av høyden på saguaro og varme under toppen sommersesongen av innhøstingen. Ofte to folk ville arbeide sammen for å plukke frukt. Man ville bruke en lang stang med en krok for å banke frukt av kaktusen. Den andre ville fange den fallende frukten i nettet, forhindrer den fra treffer bakken og blir sandstranden eller skitne.

Bruker

Du kan spise saguaro frukt frisk rett ut av skall med en skje. Du kan også tørr masse inn frukt skinn eller koke den til det tykner i en jam eller sirup. Dessverre, du er ikke sannsynlig har muligheten til å smake på deilig frukt. Det er ulovlig å plukke saguaro frukt på offentlige landområder. Den eneste måten å høste denne velsmakende godbit er med tillatelse fra en privat grunneier som vokser den mektige saguaro.