Frø for Leaved, spraglete tomater

December 31

Frø for Leaved, spraglete tomater

Mest spraglete tomatplanter er hybrider, selv om det er noen sjeldne arvestykker som flerfargede. Seed produsenter legge hvert år til sine kataloger dusinvis av nye varianter av tomater med flerfarget løv eller frukt eller begge. Mange gartnere plante med spraglete tomater i deres Bed å vise fram sine slående løv og frukt. Smaken av disse crazy utseende tomater rivaler annen mono-farget tomat variasjon.

Opprinnelse

De opprinnelige tomatene som vokste i USA tendens til å være uregelmessig i form og farge. Senere hybrider var bred for enhetlig form og farge. Egenskapene til det opprinnelige tomat arter ble gradvis avlet ut. Avl spraglete tomater ofte krever bøndene å gå tilbake til eldre arter av tomater for overordnede lager. Resultatet spraglete arter pleier å være mer uregelmessig i form og farge, og ofte er indeterminates slik de fleste av de eldre arter var.

Typer

Tomater, både hybrid og arvestykke, kommer i to hovedtyper---determinates og indeterminates. Determinates produserer en blomst på slutten av stammen. Når blomster, stammen stopper stadig høyere, produsere en bush-lignende anlegg som produserer frukt samtidig. Indeterminates produsere blomster på sidene av vinranker, slik vinrankene fortsette å vokse høyere og produsere frukt gjennom hele vekstsesongen. Indeterminates kan nå 10 fot i lengde.

Arvestykker

Bare arvestykke varianter rase sant fra frø. Ofte produsert av familiens gårder over mange generasjoner, har arvestykker hatt uønsket trekk avlet ut av dem. Når de kommer til et punkt der de rase drivet, får de arvestykke betegnelsen. "Red-Striped Roman" arvestykker produsere en flavorful ovale Roma-type tomat som har oransje-gul-rød sikksakk striper og er bra for matlaging. "Gamle tyske," en Mennonite utviklet ubestemte bicolor, produserer en stor 1-lb. gule tomat med røde striper. Arvestykker tendens til å produsere odde-formede samt odde-farget frukt på grunn av deres nærmere forhold til opprinnelige arter.

Ubestemte varianter

"Ananas Noire", eller "Svarte ananas," produserer tung avlinger av store 1-1/2-lb. flerfargede frukt. Innsiden av tomater, kjøttet er gul, grønn og lilla, med en røykfylt/søt smak og en smak med en nesten sitrus tang til den. "Marvel stripet" tomater produserer søt, bicolor oransje og røde hjerteformet frukt. "Hillbilly" tomater vokse 1-lb. lav-sur orange-gule frukter med røde striper inni. "Ananas" tomater produserer en middels store gul-oransje tomat med en rosa stripe. "Tigerellas," også kalt "Mr. Stripey," vokse rød med gul-stripete golfball - størrelse frukt. Tomater er flavorful og foreta utmerket matlaging eller saus tomater. "Piemonte pære" hybrid vokser en sjelden, pæreformet tomat. Liten og flavorful, Piedmonts er krem-farget med rosenrød rødme. Stripete "Grotte" hybrider er rød-stripete gull tomater formet som plommer. De er nesten hul, slik at de fungerer bra for stuffing. "Vintage vin" tomater vokser store pastell rosa frukt med gull striper.

Determinates

"Variegata," utviklet i Irland er en determinate bush som starter flerfargede, men blir solid rød når moden. «Casady's Folly» har plommer-formede frukter med en liten nebb på slutten og er red med uttalt oransje striper. "Plomme Tigris," en rekke importert fra Hviterussland, har skinnende røde og gule striper over en flavorful 4-oz. tomat. Det er ikke nesten like mange determinate variegateds som det er indeterminates.

Tilgjengelighet

Spraglete tomat plante frø er tilgjengelig på de fleste lokale frø leverandører, selv om online arvestykke frø leverandører og store seed produsenter er mer sannsynlig å gi deg en rekke valg. Du må sannsynligvis vokse planter fra frø hvis du preorder variasjonen du ønsker fra en lokal planteskole.