Frø brukt av innfødte amerikanske indianere

January 28

Indianerne var mye av Nord- og Sør-Amerika før europeiske erobring. Både før og etter erobringen av kontinentet brukte de en rekke frø for ulike formål, som mat og for produksjon av medisiner. Mange indianerstammer fortsette å bruke disse frøene i dag.

Korn

Mange stammer, særlig de i New England og Great Lakes regionene, hadde bestemt seremonier planting og høsting av corn, som var ment å garantere helse og overflod av avlingen. Korn ofte ligger sentralt i Native American religiøse praksis og er vanligvis sett som en gave fra ulike guddommer eller enheter.

Solsikke

Sunflower har en lang historie med bruk blant indianerne, så langt tilbake som 8000 år siden, da indianere begynte kultivere den. Solsikkefrø ble ofte malt til måltid eller brukes som jevning agent i supper og stuinger. Frøene hadde imidlertid også en rekke andre bruksområder: som en peanut smør-som mat for lange reiser, en fargestoff utdraget fra skrog og kronblader og olje for hårbehandlinger og matlaging. Solsikkefrø hadde også medisinsk bruk, som en kur for slangebitt.

Bønner

Bønner brukt av indianere oppsto i Sentral- og Sør-Amerika, hvor de var oppdrett mer enn 2000 år siden. Opprinnelig avhengig indianere klatring varianter av bønner og mange av disse fortsatt eksisterer, inkludert Six Nations bush bean, brukes av irokeserne nasjonen. Cherokee Trail of Tears pole bean, som ble gjennomført av cherokeene under sin marsj på Trail of Tears; og Anasazi bønner, som er svært egnet til å tørre klima av den amerikanske Southwest.

Rød Aztec spinat

Den røde Aztec (eller Aztec rød) produserer flammende røde frøet hoder på 4-fots høye stilker, og går mange andre navn, inkludert rød spinat og røde Goosefoot. Anlegget og sin røde kidneybønner fungert som en viktig matkilde for aztekerne og andre gamle stammene. Aztec Red greener og bønner fortsatt brukes i en rekke matvarer i dag: lagt til salater, stekt, eller blandet inn i en bønne dukkert. Bean holder sin røde farge selv etter at den er blitt kokt. Greenene trives i varmt vær, og du kan forvente nye vekst i 40 dager, klar til å bli kokt som røde spinat.